Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ploegen Tijdrit

Sport

Pedaleurs Ploegen Tijdrit weer succesvol

Tijdens de tweede succesvolle Pedaleurs Ploegen Tijdrit op zaterdag 13 juli in Ottersum reden 25 ploegen met bijzondere namen op het parkoers. Naast bestaande verenigingen zijn het vooral vriendenploegen en bedrijventeams die zich wagen aan het zwaarste onderdeel van het wegwielrennen. Meer informatie op www.Gennep.News.

Tijdens de tweede succesvolle Pedaleurs Ploegen Tijdrit op zaterdag 13 juli in Ottersum reden 25 ploegen met bijzondere namen op het parkoers. Naast bestaande verenigingen zijn het vooral vriendenploegen en bedrijventeams die zich wagen aan het zwaarste onderdeel van het wegwielrennen.

 

 

Dit ziet de organisatie, TC de Pedaleurs uit Malden dan ook graag.

 

 

Wielerliefhebbers rijden vooral hun wekelijkse rondjes of doen soms mee aan een toertocht. Hier ervaren zij op een verkeersvrij parkoers waar de huidige Nederlandse profwielrenners zo goed in zijn.

 

 

Aldus Herman Wegerif namens de organisatie. Wethouder Peperzak van de Gemeente Gennep fungeerde wederom als starter. Hij schoot alle ploegen op weg naar hun 3 ronden van 9 kilometer. De snelste ploeg, R&TC Groenewoud raasde met een snelheid van 46 kilometer per uur over het snelle parkoers. Medewerkers van Gemeente Gennep, verenigd in De Niersrenners behaalden een mooie 22e plaats met een snelheid van 36 kilometer per uur!

 

 

Na de ploegentijdrit was het de beurt aan de kinderen voor hun dikke banden kids race. Kinderen van 4 t/m 12 jaar reden op fietsen van allerlei soorten op het verkeersvrije parkoers de race van hun leven. Compleet met eigen naam op het stuurbordje reden zij, luid aangemoedigd door het vele publiek, trots hun ronde. Wethouder Rob Peperzak glom eveneens van trots.

 

 

Dit is wat we graag zien als gemeentebestuur. Lekker buiten bewegen is goed voor ons allen. En wie weet rijdt hier de nieuwe Tom Dumoulin wel rond.

 

 

Het tijdritspektakel werd afgesloten met het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden voor studenten. 60 studenten uit het hele land hadden de weg naar Ottersum gevonden voor hun kampioenschap. In diverse categorieën werd er gestreden om het nationale tricot.

 

 

Klik hier voor de uitslagen, en hier voor de foto’s!

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De Italiaanse wielrenster Elisa Balsamo heeft de harten van wielerfans veroverd met haar indrukwekkende overwinning in de Gennepse etappe van de Simac Ladies Tour....

Gennep

Gennep heeft dit jaar opnieuw het genoegen de wielrenners van de Simac Ladies Tour te verwelkomen, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau...

Gennep

In aanloop naar de negende editie van de Simac Ladies Tour in Gennep verkende TC Gennep het parcours met enthousiaste wielrenners, terwijl wielervereniging Groenewoud...

Ottersum

Het is tijd voor verandering in Ottersum, en het begint allemaal met de kerkklok. Goed nieuws voor degenen die zich storen aan de onzichtbare...