Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Pijnlijke nederlaag Vitesse

Vitesse bewees zichzelf een slechte dienst door in eigen huis met 1-2 te verliezen van hekkensluiter Ulysses. De Gennepenaren begonnen goed aan de wedstrijd, maar ook deze middag werd bewezen dat scoren een te moeilijke opgave is.

 

 

Door: Bertus van As

 

 

Ulysses werkte hard, hanteerde vooral de lange bal en bracht Vitesse daarmee af en toe danig in de problemen. Aan Gennepse kant ging daarbij ook nog voortduren het een en ander mis. In de 16e minuut kwamen de gasten op voorsprong. Doelman Lex Wever van Vitesse kon de bal niet ver genoeg wegstompen na een voorzet van de zijkant en Willem Brouwer profiteerde :0-1. Vitese gooide na deze tegenslag nog meer op de aanval. Ulysses loerde op de counter.

 

 

In de 40e minuut ontsnapte een speler van Ulysses aan buitenspel. Hij werd door Bjorn Hendriks op de rand van het strafschopgebied ten koste van een overtreding gestopt. Het kwam de Gennepenaar op een directe rode kaart te staan. De vrije trap ging vervolgens over. In de tweede helft werd Vitesse, ondanks dat het meet een man minder speelde, sterker. Dat leverde in de 51e minuut de gelijkmaker op via de voet van Thymo Zeelen. Vitesse drong daarna de gasten steeds verder terug, maar het wist niet meer te scoren. Steeds weer zat er een voet van een verdediger, of de bal werd een prooi van doelman Max van Eldijk.

 

 

Ulysses was af en toe nog gevaarlijk m et een razendsnelle counter. In de 90e minuut had het daarmee ook nog succes en opnieuw was het Willem Brouwer die Vitesse in rouw dompelde: 1-2. Vitesse bewees zichtzelf geen goede dienst en heeft de punten nog steeds hard nodig. Aanstaande zondag gaan de Gennepenaren op bezoek bij Volkel.

 

 

Hopelijk lukt het trainer Fabian Krebbers om nog een elftal op de been te brengen.

 

 

Reacties