Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Presentatiedag Flamingo’s

Gennep

Presentatiedag Flamingo’s

In de voorbereidingen op de competitiestart van de Eredivisie zijn de volleybalsters van FAST chronologisch over de helft. Of de vernieuwde ploeg van trainer Ivo Martinovic sportief op schema ligt, kunnen de volgers van FAST zondagmiddag met eigen ogen zien. Meer informatie op Gennep.News/sport.

In de voorbereidingen op de competitiestart van de Eredivisie zijn de volleybalsters van FAST chronologisch over de helft. Of de vernieuwde ploeg van trainer Ivo Martinovic sportief op schema ligt, kunnen de volgers van FAST zondagmiddag met eigen ogen zien.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto: Marcel Weijers

 

 

De volleybaltrots uit Sint Anthonis en Gennep speelt dat in sporthal Pica Mare de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek. Tegenstander is de kersverse Bundesliga club VC Nieuwied 77. Het oefenduel is onderdeel van het programma van de presentatiedag van moedervereniging Flamingo’s’56.

 

 

De Roze Vogols uit Gennep presenteren zondag het nieuwe tenue waarin de Flamingo’s-teams in het nieuwe seizoen gaan uitkomen. Het eerste damesteam heeft zondag de eer de fraaie outfit te tonen. De shirtpresentatie is om 12.00 uur.

 

 

Afscheid

 

 

Tijdens de presentatie neemt Flamingo’s afscheid van een team dat de volleybaleer in Gennep en omgeving jarenlang hoog hield. Uit personele nood is besloten dat het eerste herenteam zich terugtrekt. De ploeg die in hoogtijdagen op het tweede niveau in Nederland speelde komt in de nieuwe competities niet meer voor. Flamingo’s’56 wil de heren zondag uitzwaaien en heeft een afscheidswedstrijd georganiseerd. De tegenstander is zondagmiddag een illuster gezelschap dat bestaat uit speelsters die het topvolleybal in Gennep en Sint Anthonis vaarwel zegden. De laatste wedstrijd van de gestopte Steffie Janshen, Rachel Feron, Joska Fransen en Maus Smeets en de naar Zwolle vertrokken Lara Hendricks vond plaats in een publiekloos Coronatijdperk. Het ex-FAST team wordt aangevuld met Bregje van den Heuvel. Het afscheidsduel begint om 13.30 uur.

 

 

Kennismaking

 

 

Tegenover het afscheid staat de kennismaking met nieuwe gezichten in het FAST-team. De nieuwkomers Silke Bruil, Charlotte Haar en Liselotte Spoormakers gaan ervaren hoe het is om in de vernieuwde sporthal Pica Mare met splinternieuwe tribune en dito sportvloer te spelen. Bij het debuut voor eigen publiek is een treffende tegenstander gekozen. Het naar de Duitse Bundesliga gepromoveerde VC Nieuwied 77 reist een dikke driehonderd kilometer voor de oefenpot tegen FAST, dat aan de zesde jaargang in de Eredivisie Dames begint.

 

 

FAST – VC Nieuwied begint zondag om 15.30 uur.

 

 

Verwant

Sport

FAST, samenwerkingsverband tussen de volleybalclubs Flamingo's uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis, krijgt nog één kans om te schitteren! Voormalig volleybalbondscoach Avital Selinger...

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Sport

Na zeven succesvolle jaren op het hoogste niveau heeft het vrouwenvolleybalteam van FAST afscheid genomen van het topvolleybal in Gennep. De Roze Vogols speelden...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...