Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Rolex Daytona voor Rik Breukers

Rik Breukers uit Ven-Zelderheide behoord tot het selecte gezelschap dat een Rolex Daytona in ontvangst mocht nemen tijdens de 24h Series.

 

 

 

 

De strijd om de zege in de GTD-klasse was uitermate spannend. Rik Breukers van het Gennepse Creventic triomfeerde samen met Mirko Bortolotti, Rolf Ineichen en Franck Perera in de #11 Lamborghini. Het team had in de slotfase zijn handen vol aan Jeroen Bleekemolen in de Riley-Mercedes maar in de 743e ronde moest Bleekemolen nog een keer de pits in voor brandstof en daarmee kon Bortolotti de eerste grote 24-uurszege voor Lamborghini naar huis rijden.

 

 

Rik Breukers

 

 

Met Rik Breukers (vierde van links op de foto hierboven) stond er 20 jaar na de overwinning van Arie Luyendijk in de Momo-Ferrari 333 SP weer eens een Nederlander op de hoogste trede in Daytona, zij het als klassewinnaar, maar ook dat is goed voor een Rolex.

 

 

 

 

Ik kan het zelf nog nauwelijks geloven. Ik heb net het horloge in ontvangst genomen en ik heb geloof ik wel vier verschillende petten op mijn hoofd!

 

 

Riep Rik Breukers lichtelijk buiten adem op weg van de prijsuitreiking naar de persconferentie.

 

 

 

 

24 uur van Daytona

 

 

Samen met de 24 uur van Le Mans en de 12 uren van Sebring zijn de 24 uren van Daytona een van de drie grote uithoudingsraces van het autosportseizoen. Het Gennepse Creventic, waar Rik en vader Ivo Breukers onderdeel van zijn, is zelf ook organisator en promotor van diverse 24h series (24hseries.com, 24htceseries.com en 24hprotoseries.com).

 

 

Foto’s en video’s: Ivo Breukers

 

 

We are ready for the race! Today the Rolex 24H Daytona starts at 14:40 local time.?

Een bericht gedeeld door Rik Breukers (@rikbreukers) op

 

 

 

 

Reacties