Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sanne Ten Haaf-Van Sambeek.jpg

Gennep

Sanne ten Haaf–van Sambeek nieuwe aanwinst Flynth FAST

Eredivisionist Flynth FAST heeft de selectie uitgebreid. De geplaagde formatie van trainer Jacek Ziemba weet zich verzekerd van de komst van Sanne Ten Haaf-van Sambeek. De ervaren 30-jarige passer/loper maakt de overstap van tweededivisionist VC Volt, en ziet daarmee een lang gekoesterde maar niet meer voormogelijk gehouden wens in vervulling gaan.

 

 

Deze kans kon ik niet laten lopen, want waarschijnlijk doet de mogelijkheid zich niet snel meer voor,

 

 

zegt de aanwinst die in het verleden uitkwam voor Apollo (Mill), Vollan (Langenboom), Saturnus (Uden), Activia (Sint Anthonis) en het Beerse Energo.

 

 

Toen haar voormalige trainer Jacek Ziemba en het FAST-bestuur Ten Haaf-van Sambeek benaderden dacht zij niet lang na.

 

 

Ik zie het als een compliment dat ik gevraagd ben. Ik ben net weer begonnen. Ik wilde het gevoel hebben dat ik meekan. En na de eerste training heb ik toegezegd. Natuurlijk weet ik dat VC Volt nu een probleem heeft (de andere passer/loper Pleun van Hout is mogelijk langdurig uitgeschakeld). Volleybal is een teamsport maar ik kies nu voor mijzelf. Als ik 25 was geweest was het een ander verhaal geweest. Het was nu of nooit meer.

 

 

In het team waar Sanne ten Haaf-van Sambeek als passer/loper in de verdedigende lijn ingezet wordt komt zij een groot aantal oud-teamgenoten tegen.

 

 

Ik ken Steffie Janshen en Shannon Gerhardt van trainingen van vroeger. Ik heb ook met Lisa Kersten, Annefleur Peters en Veerle van den Heuvel gespeeld. En natuurlijk ken ik Jacek, die jaren trainer was bij Energo.

 

 

Trainer Ziemba is content met de komst van Sanne ten Haaf-Van Sambeek.

 

 

Ik ken Sanne al jaren en weet wat zij kan. Ze heeft op de eerste trainingen al laten zien dat zij van waarde is.

 

 

De wedstrijd tegen Eurosped van zondag komt te vroeg. De reglementen schrijven voor dat een speelster een maand na de laatste officiële wedstrijd voor de oude club mag uitkomen voor de nieuwe. Bij fusieclub VC Volt (ontstaan uit Energo en Shock’82 uit Cuijk) speelde Sanne ten Haaf-van Sambeek dit seizoen op 16 december voor het laatst.

 

 

Daarom kan ik, als de licentie rond is, woensdag tegen VC Weert meespelen,

 

 

zegt de Beerse, die twaalf seizoenen voor Energo uitkwam.

 

 

Auteur: Jos Gröniger,  foto:Sanne ten Haaf-Van Sambeek trainde deze week met mee en maakt de overstap naar Flynth FAST.

 

 

Verwant

Sport

FAST, samenwerkingsverband tussen de volleybalclubs Flamingo's uit Gennep en Activia uit Sint Anthonis, krijgt nog één kans om te schitteren! Voormalig volleybalbondscoach Avital Selinger...

Sport

In hun laatste wedstrijd heeft eredivisionist ARBO Rotterdam/FAST een 3-1 nederlaag geleden tegen Peelpush in de Limburgse derby. Opmerkelijk was de afwezigheid van het...

Sport

Na zeven succesvolle jaren op het hoogste niveau heeft het vrouwenvolleybalteam van FAST afscheid genomen van het topvolleybal in Gennep. De Roze Vogols speelden...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...