Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Schlemielig verlies Vitesse

In een wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd leed Vitesse een schlemielige 1-0 nederlaag. Met een zware storm dwars over het veld begonnen beide teams aan de wedstrijd. Die wind zou een beslissende rol spelen op het verloop van de wedstrijd.

 

 

Door: Bertus van As, archieffoto: Peter Gommans

 

 

In de 12e minuut trapte doelman Lex Wever van Vitesse de bal hoog weg. Die bleef door de wind hangen, waarna Kay van de Haterd de bal verkeerd raakte. Joey Schuurmans reageerde attent en schoot vervolgens raak: 1-0. Na deze tegenslag nam Vitesse het heft in handen, zonder tot echte kansen te komen. Dit spelbeeld zette zich in tweede helft voort.

 

 

Vitesse domineerde, zonder echt gevaarlijk te worden en Margriet loerde op de counter. Een vrije trap van Gijs Giebels in de 47e minuut werd door doelman Danny de Natris van Margriet uit de hoek geranseld, dat was eigenlijk de enige gevaarlijke kans van Vitesse.

 

 

Ondanks het feit dat het vrijwel de gehele wedstrijd had gedomineerd, stond Vitesse aan het einde met lege handen.

 

 

Aanstaande zondag krijgen de Gennepenaren een nieuwe kans om punten te pakken als hekkensluiter Ulysses uit Megen op bezoek komt. Vitesse zal echter moeten waken voor onderschatting van de tegenstander, die knokt voor lijfsbehoud.

 

 

Reacties