Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Corona

Simac Ladies Tour in Gennep

Op donderdag 26 augustus vindt de Simac Ladies Tour (voorheen Boels Ladies Tour) plaats in Gennep. De Simac Ladies Tour is de enige etappekoers in de Benelux die de hoogste Women’s WorldTour-status heeft. Op de erelijst prijken de namen van onder anderen Marianne Vos, Lisa Brennauer, Annemiek van Vleuten en Chantal van den Broek-Blaak.

Op donderdag 26 augustus vindt de Simac Ladies Tour (voorheen Boels Ladies Tour) plaats in wielerstad Gennep. De Simac Ladies Tour is de enige etappekoers in de Benelux die de hoogste Women’s WorldTour-status heeft.

 

 

De wedstrijd heeft traditiegetrouw een zeer sterk deelnemersveld aan het vertrek, deze keer is de Simac Ladies Tour ook een uitgelezen kans om goed voorbereid aan het WK in Vlaanderen te beginnen enkele weken later. Op de erelijst prijken de namen van onder anderen Marianne Vos, Lisa Brennauer, Annemiek van Vleuten en Chantal van den Broek-Blaak.

 

 

VIDEO: Lorena Wiebes pakt leiderstrui in Gennep

 

 

Donderdag 26 augustus

 

 

De etappe Gennep start om 12.00 uur op de Siebengewaldseweg ter hoogte van Old Inn. Dit jaar bestaat de etappe uit de individuele tijdrit. Het parcours is 17 km met start en finish bij Old Inn. De rensters vertrekken om de beurt richting Heijen naar de rotonde Hommersumseweg-Beltweg. Rotonde rechtdoor Beltweg (Brugfortstraat, Nieuweweg) richting Siegengewald. Tot aan de Pannenweg, rechtsaf. Vervolgens linksaf Verlengde Boterdijk en dan terug via de Nieuweweg richting Heijen/Ottersum naar Old Inn. De verwachting is dat de laatste renster rond 14.25 uur op de Siebengewaldseweg bij Old Inn is gefinisht.

 

 

 

 

Coronacheck-app

 

 

Wie aanwezig wil zijn, moet niet vergeten zijn telefoon met coronacheck-app mee te nemen. Alleen mensen die volgende week donderdag via de app kunnen aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd, corona hebben gehad of een recent testbewijs hebben, zijn welkom.

 

 

Live op tv en internet

 

 

Kijk je de tijdrit liever thuis? De etappewedstrijden uit de UCI Women’s World Tour zijn van 24 tot en met 29 augustus live te zien op Eurosport, GCN en de regionale TV-zenders Omroep Gelderland, L1 en RTV Oost.

 

 

De regionale omroepen L1, Omroep Gelderland en RTV Oost maken verder een dagelijks live programma van anderhalf uur. Ook worden er voor aanvang en na afloop van de etappes interviews met rensters uitgezonden. Op dinsdag tot en met zaterdag start de uitzending om 13.00 en op zondag om 12.30.

 

 

Via GCN (Klik!) is de Simac Ladies Tour over de hele wereld op internet te zien.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

De Italiaanse wielrenster Elisa Balsamo heeft de harten van wielerfans veroverd met haar indrukwekkende overwinning in de Gennepse etappe van de Simac Ladies Tour....

Gennep

Gennep heeft dit jaar opnieuw het genoegen de wielrenners van de Simac Ladies Tour te verwelkomen, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau...

Gennep

In aanloop naar de negende editie van de Simac Ladies Tour in Gennep verkende TC Gennep het parcours met enthousiaste wielrenners, terwijl wielervereniging Groenewoud...

Gennep

Het nieuwe Koffiehuis Gennep, opgericht door Frank en Saskia Pennings, opende zijn deuren aan de Zandstraat 1, voorheen Blokker. Met focus op "specialty coffees"...