Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

SV Milsbeek
SV Milsbeek SPES

Sport

Slap Milsbeek verliest derby van Achates

Na een goede wedstrijd vorige week verloor Milsbeek met 0-3 thuis van Achates. De toeschouwers maakten zich op voor een mooie derby maar kwamen bedrogen uit. Lees het verslag van Theo Hendrikx op www.Gennep.News/sport.

Na een goede wedstrijd vorige week verloor Milsbeek met 0-3 thuis van Achates. Milsbeek begon de wedstrijd met een goed gevoel na de 3-punter vorige week in Zeeland.

 

 

Door: Theo Hendrikx

 

 

De eerste kans was dan ook voor de Rood zwarten toen Jelle Beumeler uit een rebound net naast schoot.

 

 

De toeschouwers maakten zich op voor een mooie derby maar kwamen bedrogen uit.

 

 

Vooral Milsbeek oogde inspiratieloos en onbegrijpelijk slap. Omdat ook Achates teveel verzandde in gepriegel op het middenveld was de wedstrijd zeker niet derbywaardig. Dat Milsbeek pas na 30 minuten de eerste fatsoenlijke aanval opzette was een teken aan de wand. Een opgezette aanval door Bas Broekman werd door hem zelf afgerond. Maar keeper Peeters redde bekwaam.

 

 

Langzaam krijgen de gasten uit Ottersum de overhand en na een fout in de Milsbeek verdediging werd er alleen voor de keeper een reuze kans door Achates gemist. Door het inbrengen van Jean Paul ten Haaf komt er meer strijd bij Achates en Milsbeek komt niet meer onder de druk uit. Niet verwonderlijk dat de gasten uit een corner net voor rust de 0-1 scoren via Jean Paul ten Haaf.

 

 

Na de rust probeert Milsbeek het tij te keren met een wissel op het middenveld. Spelmaker Bas Broekman wordt vervangen en de rood zwarten proberen het met een ander middenveld de
gelijkmaker af te dwingen. De eerste 10 minuten krijgen de Rood Zwarten kleine kansjes via een schot van Selim en heeft Achates geluk dat een klutsbal net over het doel verdwijnt.
Maar helaas is de dadendrang van de ploeg van Danny Claassen al heel snel over en schiet de thuisploeg aanvallend tekort.

 

 

Achates blijft gemakkelijk overeind en kan zelfs de 0-2 scoren als Teun Lemmen op randje buitenspel na aangeven van wederom Jean Paul ten Haaf de bal over de keeper lobt.

 

 

Na 65 minuten is de wedstrijd gespeeld en Milsbeek speelt de wedstrijd plichtmatig en futloos uit. Als in de verdediging ook nog een de altijd betrouwbare Nick Derksen in de fout gaat scoort Achates via invaller Jelle Hendriks de 0-3 en kan men met 3 punten de kermis gaan vieren.

 

 

Milsbeek moet zichzelf achter de oren krabben over deze prestatie en zal volgende uit een ander vaatje moeten tappen als het op bezoek gaat bij Toxandria in Rijkevoort.

 

 

Verwant

Ottersum

De betrokkenheid van de buurt bij de plannen voor het nieuwe sportpark van voetbalvereniging Achates in Ottersum wordt gepresenteerd als een positieve ontwikkeling. Echter,...

Sport

De inwoners van Ottersum vierden gisteravond uitbundig feest, nadat de plaatselijke voetbalvereniging Achates een overtuigende 4-0 overwinning behaalde tegen Gassel in hun laatste thuiswedstrijd...

Lob van Gennep

De verplaatsing van de voetbalvelden van Achates komt steeds dichterbij. Lob van Gennep heeft samen met de gemeente Gennep, voetbalvereniging Achates en betrokken grondeigenaren...

Sport

Niels Fleuren, de doorgewinterde voetballer van 36 jaar met een indrukwekkend aantal van 550 professionele wedstrijden op zijn naam, staat op het punt een...