Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

OLAT Winterserie
Slotakkoord 57e OLAT Winterserie

Regio

Slotakkoord 57e OLAT Winterserie

Op 10 december organiseert Wandelsportvereniging OLAT de laatste wandeltocht van de 57e OLAT winterserie vanuit Plasmolen. De pittoreske route langs natuurgebieden, historische plekken en sfeervolle rustpunten biedt afstanden van 10 tot 40 km.

Op zondag 10 december staat de locatie Plasmolen bij Mook en Middelaar in het teken van een bijzondere wandeltocht, georganiseerd door de Wandelsportvereniging OLAT. Het betreft de derde en tevens laatste wandeltocht van de 57e OLAT Winterserie in 2023.

 

De start- en finishlocatie voor deze sfeervolle wandelbeleving is Grand Café de Mallejan, gelegen aan Muldershofweg 1, 6586 AG Plasmolen. De deelnemers hebben de keuze uit diverse afstanden, variërend van 10 tot 40 kilometer, en kunnen starten tussen 08.00 en 12.00 uur, afhankelijk van de gekozen afstand.

 

Gedurende de tocht kunnen de wandelaars zich verheugen op maar liefst drie wagenrusten en twee caférusten, waarbij de verzorging op de wagenrusten is inbegrepen in de inschrijfprijs. Het genot van de caférusten dient apart te worden afgerekend. De route is zorgvuldig uitgepijld, en elke deelnemer ontvangt tevens een gedetailleerde routebeschrijving.

 

De wandeltocht voert de deelnemers over onverharde paden door de omliggende natuurgebieden. Het startpunt leidt direct naar het fraaie wandelpad in natuurgebied Zevenbergen, gevolgd door een nagenoeg volledige omgang langs de oevers van de schilderachtige Mookerplas. Na het oversteken van de Rijksweg belanden de wandelaars op de Mookerheide, waarbij een prachtig uitzicht over de Maas en Cuijk vanaf de uitkijktoren lonkt.

 

OLAT Winterserie

 

Het traject omvat de passage van historische bezienswaardigheden zoals de Mooker en de Heumense Schans, beide oude verdedigingswerken. Verderop kunnen deelnemers het betoverende Landgoed Mookerheide bewonderen, met zijn in jugendstil gebouwde jachtslot. Voor de langere afstanden wacht het heidegebied Mulderskop, met als rustpunt het boscafé De Zweef. De 40 kilometer lange route maakt bovendien een lus door het Groesbeekse Bos en Landgoed de Hooge Hoenderberg.

 

Alle afstanden, met uitzondering van de 10 kilometer, worden getrakteerd op een caférust bij ’t Zwaantje, bekend om zijn verrukkelijke Limburgse vlaai. Vervolgens voert de route naar Sint-Jansberg, waarlangs de flanken worden afgedaald richting Plasmolen. De wandeling eindigt bij Grand Café de Mallejan, waar deelnemers nog even kunnen nagenieten.

 

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op het startbureau vanaf 07.30 uur, zowel contant als met pin. Voorinschrijvingen zijn eveneens mogelijk, waarbij deelnemers tevens de tracks voorafgaand aan de tocht ontvangen via de website van OLAT, die tevens een uitgebreide voorbeschouwing biedt op dit sfeervolle wandelevenement.

 

Verwant

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...

Lob van Gennep

De Werkgroep Dorpsraden dringt aan op waterbewustzijn in de Lob van Gennep met hun nota, waarin preventieve maatregelen en het belang van een privaat-collectief...

Gennep

Op 5 februari 2024 staat de gemeente Gennep in het teken van een cruciale bijeenkomst met de gemeenteraad, waarbij de gebiedsontwikkeling van Maaskemp centraal...

Gemeente Gennep

In Gennep werden het afgelopen jaar 54,1 bestuurders per 10.000 inwoners van 15 jaar en ouder beboet voor rijden onder invloed, waarmee de gemeente...