Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

SPES 1 houdt zicht op de top 4

SPES was te gast bij Altior uit Heeswijk-Dinther met als doel om de aansluiting met de top niet te verliezen. Altior daarentegen zou bij winst uit de degradatiezone kunnen komen.

 

 

Door Robert Koster

 

 

Altior begon zeer voortvarend door al vroeg in de eerste helft raak te schieten vanaf de middenlijn. SPES, met de net herstelde Yara Koster, begon duidelijk scherper aan de wedstrijd als vorige week en liet al snel blijken dat het alleen voor de winst was gekomen. Met gevarieerd aanvalsspel over alle 4 de schijven in beide vakken, werd Altior stevig onder druk gezet. Halverwege de eerste helft was SPES al uitgelopen naar 2-8. SPES bleef geconcentreerd spelen en gaf Altior weinig ruimte om tot goede aanvallen te komen. Met vijf treffers van Dyan Peters in de eerste helft, werd er gerust met 4-14.

 

 

Na rust zakte het tempo wat in, waardoor Altior wat beter in de wedstrijd kwam. SPES won niet meer elk duel en Altior vond de korf gemakkelijker. SPES wisselde om twee licht geblesseerde speelsters rust te gunnen, waardoor het ritme verstoord werd. Altior deed zichzelf in die periode tekort door in 5 minuten 3 strafworpen te missen. Met nog 6 minuten te gaan begon het aanvallend weer beter te lopen bij SPES en nam het weer afstand van Altior. Uiteindelijk won SPES zeer verdiend met 10-21. Met deze uitslag komt SPES gedeeld 5 e met Swift, op 3 punten achter de Be Quick dat 4 e staat.

 

 

De doelpunten werden gescoord door: Michelle Smulders 6x, Dyan Peters 5x, Jessie Janssen en Yara Koster 3x, Marissa van Duijnhoven 2x, Femke Wijnhoven en Jara Wieland 1x.

 

 

Altior2 – SPES2: 13-12. Na het goede optreden vorige week was SPES 2 de eerste helft niet scherp genoeg. Een veel scherper SPES leek in de 2 e helft nog een punt te pakken door in de laatste minuut op 12-12 te komen, maar Altior wist vlak voor tijd de winnende te scoren.

 

 

De volgende wedstrijd is zondag 7 januari thuis tegen DDW.
10.10 uur: SPES2 – DDW2
11.45 uur: SPES1 – DDW1

 

 

Archieffoto: Peter Gommans

 

 

Reacties