Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES 1 niet scherp genoeg tegen DDW

Voor de eerste wedstrijd in 2018 ontving SPES DDW uit Hoge Mierde, traditioneel een lastige wedstrijd voor de thuisclub. Bij aanvang van de wedstrijd was dit niet te merken, want SPES stond binnen 4 minuten op een 3-0 voorsprong.

 

 

Door Robert Koster

 

 

DDW was wakker geschut en nam geleidelijk het initiatief over door zeer weinig ruimte weg te geven en slim te spelen. Bij duels onder de korf wist DDW 2 keer een strafworp mee te krijgen waardoor de dames halverwege de eerste helft 4-5 voor kwamen. Vanaf dat moment kon SPES nog slechts volgen. Naar het einde van de eerste helft leken beide ploegen nog op gelijke stand te komen, maar DDW wist in de laatste minuut nog een strafworp te benutten, waardoor de ruststand 8-10 werd.

 

 

SPES kwam scherp uit de kleedkamers en wist in de openingsfase weer langszij te komen. De wedstrijd werd almaar fysieker zonder dat de scheidsrechter daar tegen optrad. DDW kwam steeds beter in het spel en wist 6 keer te scoren zonder dat SPES daar iets tegenover kon stellen waardoor er halverwege de 2 e helft 10-16 op de borden stond. Door wissels probeerde SPES zich terug te vechten, maar DDW verdedigde de ruimtes uitstekend en SPES slaagde er maar niet in het tempo te verhogen en goed en snel te combineren. DDW daarentegen vond de korf steeds gemakkelijker. Pas een minuut of 6 voor tijd kon SPES wat terug doen. DDW was inmiddels uitgelopen tot 11-21, waardoor de wedstrijd verloren was. Het siert de dames van SPES dat ze bleven knokken, waardoor de stand iets dragelijker werd, 16-23. DDW blijft met deze winst op koers voor de kruisfinales, waar SPES de aansluiting heeft verloren met de top 4.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters en Yara Koster 4x, Michelle Smulders, Jessie Janssen en Femke Wijnhoven 2x, Marissa van Duinhoven en Nienke Dercks 1x.

 

 

Voor DDW scoorden: Anouk Hermans 7x, Leonie van gestel en Veerle Marien 4x, Laurette van der Heijden en Fieke Hermans 3x, Laurette van Puyenbroek 2x.

 

 

SPES2 – DDW2: 12-19. SPES bleef in het spoor van DDW de eerste helft. Na de rust nam DDW het initiatief en door prima schoten werd het een kansloze wedstrijd voor SPES.

 

 

Volgende week zondag 14 januari speelt SPES wederom thuis, ditmaal tegen Be Quick.
14.45 uur: SPES2 – Be Quick2
16.20 uur: SPES1 – Be Quick1

 

 

Foto: Peter Gommans

 

 

Reacties