Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

SPES begint goed aan zaalseizoen

SPES kreeg het Nulandse Be Quick op bezoek in de eerste wedstrijd in het nieuwe zaalseizoen. Beide teams hebben elkaar nog niet getroffen door de nieuwe opzet van de veldcompetitie. Beide teams hebben de nodige wijzigingen ondergaan waardoor de onderlinge verhoudingen niet geheel duidelijk waren.

 

 

Door: Robert Koster, foto: archief SPES

 

 

Be Quick opende de score maar SPES liet zich niet van de wijs brengen. De eerste helft bood 2 teams die zeer aan elkaar gewaagd waren en het vizier op scherp hadden. Beide teams hadden het initiatief gedurende fases van de wedstrijd. Halverwege stond het 6-6. Be Quick trok het duel daarna iets naar zich toe, maar SPES bleef in het spoor waardoor er gerust werd met 8-9 voor Be Quick.

 

 

Na rust was het wat aftasten.

 

 

Be Quick maakte 8-10 uit een strafworp, maar daarna nam SPES het initiatief onder aanvoering van de uitblinkende Dyan Peters die met 2 treffers voor de aansluiting zorgde. SPES toonde zich onverzettelijk in het bij tijd en wijle zeer fysieke duel. Met nog 10 minuten stond SPES voor met 16-12.

 

 

SPES had legio kansen maar wist die niet te benutten.

 

 

Be Quick vocht terug en wist, met nog 4 minuten te gaan de score op 16-15 te brengen. Femke Wijnhoven brak de ban door uit een vrije worp te scoren. SPES liep vervolgens uit tot 20-15 en wist dat de winst hen niet meer kon ontgaan. Be Quick wist vlak voor tijd nog 1 keer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in 20-16, een overwinning waar niets op af te dingen viel.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 7x, Michelle Smulders en Jessie Janssen ieder 5x, Femke Wijnhoven, Isa van Bergen en Merel Arts ieder 1x.

 

 

Voor Be Quick scoorden: Marlie Korsten 7x, Kris Hanegraaf 5x, Angela van Schijndel 2x, Joyce van de Leest en Jody Rovers ieder 1x.

 

 

SPES2 – Be Quick2: 14-10 SPES behaalde belangrijke winst tegen een tegenstander waar de afgelopen jaren niet van gewonnen was.

 

 

Het programma van volgende week, zondag 24 november:
10.00 uur: SPES4 – De Horst3
11.15 uur: SPES3 – DAW Schaijk3
12.40 uur: SPES2 – DAW Schaijk 2
14.20 uur: SPES1 – Prinses Irene1

 

 

Reacties