Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES behoudt uitzicht op kruisfinales

SPES mocht op bezoek bij Prinses Irene, Nistelrode, de vorige club van coach Marijke de Veer, die laatste staat in de Topklasse. Na 2 verloren wedstrijden, was SPES toe aan een overwinning om de goede uitgangspositie van de eerste seizoenshelft veld, weer te herstellen. SPES startte met Aniek Gubbels, voor de eerste keer in de basis.

 

 

Door Robert Koster

 

 

SPES liet vanaf de eerste minuut zien dat het de bovenliggende partij zou zijn. Binnen 4 minuten stond er 0-3 op het scorebord. Na 20 minuten zakte de wedstrijd weg, omdat Prinses Irene nauwelijks kansen creëerde en SPES niet tot scoren wist te komen. Het duurde ruim een kwartier voordat SPES de ban brak. Kort voor ruste was er nog een strafworp voor SPES, waardoor er met 2-7 werd gerust.

 

 

Na rust hielden de ploegen elkaar aanvankelijk in evenwicht. Na 20 minuten hadden beide teams 4 keer gescoord en was er weer een fase waar de doelpunten niet wilde vallen. Junior Isa van Bergen wist nog direct te scoren, nadat ze in was gebracht, uit haar eerste kans, maar SPES wist de kansen die ontstonden naar vaak heel mooi spel, niet te verzilveren. Met nog een kwartier te gaan, begon de score weer te lopen en kon SPES de score rustig uitbouwen tot 8-16. Een belangrijke winst, want SPES staat nu weer op de 3 e plaats, samen met De Korfrakkers en DDW en 3 punten achter de nummer 1 Swift, die vandaag een puntje
liet liggen tegen De Peelkorf.

 

 

Voor Prinses Irene scoorden: Maddy van Dijk 4 en Laura van de Ven, Linda van Tilburg, Lotte Wilbers en Sanne Pluk ieder 1.

Voor SPES scoorden: Yara Koster 6, Michelle Smulders, Femke Wijnhoven en Dyan Peters 2, Isa van Bergen, Marissa van Duijnhoven 2, Jessie Janssen en Jara Wieland ieder 1.

 

 

Prinses Irene2 – SPES2: 11-13

 

SPES 2 geplaagd door blessures wist zich goed staande te houden met 3 junioren in de basis. De wedstrijd was spannend, vol strijd. Met deze overwinning staat SPES 2 4 punten los van de nummer 2.

 

 

Volgende week speelt SPES thuis:
13.00 uur: SPES 2 – Dakos 2
15.00 uur: SPES 1 – Swift 1

 

 

Foto: spesmilsbeek.nl

 

 

Reacties