Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

SPES blijft ongeslagen in de topklasse

Afgelopen zondag speelde SPES hun enige Limburgse Derby. Uit in Velden werd in een schitterende accommodatie aangetreden tegen Swift. De jonge ploeg van trainsters Marijke de Veer en Caroline Lamers reisde met twee overwinningen op zak als koploper af naar Velden. Swift, met een keer winst en een keer verlies, stond gedeeld derde.

 

Was het vorige week nog Dyan Peters die na 9 seconde de bal in de korf had liggen, deze zondag was het Sharon Janssen van Swift die al na 6 seconden de 1-0 scoorde.

 

 

SPES was gewaarschuwd en een makkelijk middagje ging het vandaag niet worden in Velden. De wedstrijd ontspon zich tot een mooie fanatieke en gelijk opgaande strijd. In de eerste helft was het SPES dat elke keer op voorsprong kwam, maar Swift wist ook elke keer tot een gelijke stand te komen. De rust werd zelfs ingegaan met een 11-9 voorsprong voor de dames van trainer Han Janssens.

 

 

Na rust scoorde SPES een vroege aansluitingstreffer en duurde het daarna tien minuten voordat de gelijkmaker gescoord werd door SPES.

 

 

Maar Swift was toch net wat scherper en gelukkiger in de afronding en zette SPES al snel op een 15-12 achterstand. SPES had deze middag vaak pech, veel kansen, veel schoten, maar telkens net mis. Met het uitvallen van Femke Wijnhoven met, na het zich laat aanzien, ernstige blessure, herpakte SPES zich knap. De laatste vier minuten werd er een tandje bijgeschakeld en in de laatste 2 minuten bleef Michelle Smulders koelbloedig bij het nemen van haar twee strafworpen. Zo werd een achterstand omgebogen tot een 16-16 eindstand. De jonge ploeg uit Milsbeek staat nu met vijf punten tweede in de competitie.

 

 

Voor SPES scoorden: Michelle Smulders 6x, Dyan Peters 3x Veerle Berns, Jessie Janssen en Merel Arts allen 2x en Femke Wijnhoven 1x

Voor Swift scoorden: Anouk Bergmans en Esther Theelen beide 4x, Anouk Vullings 3x, Iva Heijligers 2x, Shenna Janssen, Sharon Janssen en Lotte Koper allen 1x

 

 

SPES 2 verloor in Velden van Swift 2 met 10-7

 

 

Programma volgende week:
Rosolo 1 – SPES 1
Rosolo 2 – SPES 2

 

 

Foto: spesmilsbeek.nl

 

 

Reacties