Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES deelt de punten

In de 9e ronde van de zaalcompetitie speelde SPES tegen DDW. Twee teams die samen in de middenmoot staan met een gelijk aantal punten. Een gehavend SPES dat 3 basisspeelsters mist door blessures, kwam voortvarend uit de startblokken en wist na ruim 5 minuten al een 5-0 voorsprong te bereiken.

 

 

DDW herstelde zich echter doordat het iets meer ruimte kreeg van SPES en door wat individuele fouten aan SPES zijde. DDW kwam daardoor terug tot 8-7. SPES hervond de rust en wist weer uit te lopen. DDW bleef strijden, waardoor er een voorsprong van 11-9 op de borden stond met rust.

 

 

Na rust voerde DDW de druk verder op. Het jonge team van SPES had daar niet het juiste antwoord op. De scherpte was er niet helemaal en het spel werd wat voorspelbaar. Daarnaast kreeg DDW steeds meer grip op de rebound waardoor SPES niet tot een tweede aanval kwam en DDW aanvallend kans op kans creëerde. Na een kwartier spelen kwam DDW op voorsprong door de 13-14 te scoren.

 

 

SPES herpakte zich en kwam weer tot betere aanvallen. De toegekende strafworpen werden gescoord en SPES liep nog even uit naar 16-14, maar kon niet voorkomen dat DDW weer heel snel dichterbij kwam. De wedstrijd eindigde op 17-17, het 2e gelijkspel op rij. Omdat Swift verloor, schoven beide teams 1 plaatsje omhoog, waardoor SPES nu 4e staat met evenveel punten als de nummer 3 en 5.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 6x, Michelle Smulders en Nina Peters 3x, Isa van Bergen 2x en Jessie Janssen, Aniek Gubbels en Marissa van Duijnhoven ieder 1x.

 

 

SPES2 – DDW2: 8-15. SPES had DDW goed onder controle in de eerste helft. Na de 3-4 ruststand ging DDW in de 2e helft een tempo hoger spelen en kon SPES het niet meer bijbenen.

 

 

Het programma van volgende week, zondag 3 februari:
10.05 uur: DAW Schaijk3 – SPES3
11.30 uur: Prinses Irene1 – SPES1
11.45 uur: DAW Schaijk2 – SPES2
13.00 uur: De Horst3 – SPES4

 

 

Reacties

Deel Bericht