Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES niet efficiënt genoeg in Limburgse derby

SPES mocht op bezoek bij Swift te Velden voor de enige Limburgse derby. Over het algemeen zijn het wedstrijden waar flink strijd wordt geleverd en vandaag was dat niet anders. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd.

 

 

Door Robert Koster

 

 

In het midden van de eerste helft eiste Swift het initiatief op en stond het na een kwartier met drie doelpunten voor met 7-4. SPES bleef echter in het spoor en trok met nog 2 minuten op de klok de score recht en ging er vol overheen door een ontketende Michelle Smulders die 2 maal prachtig van afstand schoot. Ruststand 9-11.

 

 

Na rust hielden beide teams elkaar in evenwicht, waardoor Swift in het spoor van SPES bleef. SPES had steeds meer moeite om kansen te verzilveren en speelde af en toe opportunistisch korfbal, wat onrust en balverlies met zich mee bracht. Swift kwam halverwege de 2e helft op gelijke hoogte bij de stand 15-15. Daaruit putten de Veldense dames moed en kwamen op voorsprong, die ze niet meer weggaven. SPES kwam nog langszij op 17-17, maar daarna was Swift efficiënter. Natascha Geurts en Sharon Janssen van Swift kregen teveel ruimte en daar wist SPES slechts een score uit een strafworp tegenover te zetten. Eindstand 19-18.

 

 

SPES speelde een goede wedstrijd met veel beleving en inzet. Het verzilveren van de kansen is het grote probleem.

 

 

Met deze uitslag kan SPES zich volledig bezig gaan houden met klasse behoud. Voor Swift is de kans op kruisfinales nog steeds aanwezig, maar het dient dan 3 punten goed te maken in de resterende 4 wedstrijden op Be Quick.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Yara Koster 7, Michelle Smulders 5, Jessie Janssen 2 en Marissa van Duijnhoven, Dyan Peters, Jara Wieland en Aniek Gubbels ieder 1.
Voor Swift scoorden: Sharon Janssen 6, Natascha Geurts 5, Shenna Janssen 3. Anouk Bergmans 2 en Janou op ’t Root, Ellen Heijnen en Esther Theelen ieder 1.

 

 

Swift2 – SPES2: 11-11. SPES was het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij. IN het laatste kwart van de 2e helft werd de winst uit handen gegeven en kwam Swift nog voor. Knap dat het jonge teams nog tot een gelijk spel kwam.

 

 

Volgende week zondag 28 januari speelt SPES thuis in zaal Heuvelland te Groesbeek.
17.10 uur: SPES2 – Stormvogels2
18.40 uur: SPES1 – Prinses Irene1

 

 

Archieffoto: Peter Gommans

 

 

Reacties