Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES komt tekort tegen Swift

Zondag stond de Limburgse derby op het programma in de Topklasse Korfbal, SPES tegen Swift. In de razend spannende competitie waar Rosolo en De Korfrakkers de boventoon voeren, strijden 4 teams om de 3e en 4e plaats met een zeer klein onderling verschil.

 

 

SPES stond 3e en Swift 5e voor aanvang van de wedstrijd. Duels tussen beide teams worden altijd op het scherpst van de snede gespeeld. Vandaag was dat niet anders. Swift was zeker de 1ste helft de bovenliggende partij die scherper was in de duels en in het afronden van de aanvallen.

 

 

SPES kreeg geen grip op de aanval van Swift en wist te weinig kansen te creëren waardoor Swift halverwege met 2-7 voor stond. In een time out en met een wissel probeerde coach Marijke de Veer de bakens te verzetten. Dat lukte gedeeltelijk, want SPES kwam iets terug waardoor Swift niet verder uitliep. Scores vielen om en om. Verdedigend kreeg SPES iets meer grip en aanvallend vielen er eindelijk doelpunten. De rust werd bereikt op 6-10.

 

 

Na rust liep het zichtbaar beter bij SPES maar de scherpte in de afronding werd af en toe gemist. Swift daarentegen, had het vizier weer op scherp en wist in de eerste minuten uit te lopen tot 7-13. Daarna wist SPES de korf steeds beter te vinden en probeerden de Milsbeekse dames aan te haken. Na 20 minuten was SPES genaderd tot 16-18.

 

 

Swift wist echter een vrije worp te scoren en direct daarna een doorloopbal af te ronden. Met nog 4 minuten te spelen was het gat met Swift te groot geworden. SPES bleef goed combineren maar had pech in de afronding. In de laatste minuut scoorde Swift de 16-21, hetgeen de eindstand betekende.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Michelle Smulders 5x, Dyan Peters en Audrey Gubbels 3x, Marissa van Duijnhoven 2x en Nina Peters, Jara Wieland en Jessie Janssen ieder 1x.
De doelpunten van Swift kwamen van: Shenna Janssen 6x, Sharon Janssen 5x, Anouk Bergmans, Ellen Heijnen en Esther Theelen ieder 3x, Janou op ’t Root en Judith Theelen ieder 1x.

 

 

SPES2 – Swift2: 9-13. SPES begon overtuigend aan de wedstrijd maar had geen antwoord op de schoten van Swift. Na 4-7 ruststand behield Swift het initiatief.

Het programma van volgende week, zondag 17 februari:
10.00 uur: SPES3 – Diosa2
11.15 uur: SPES4 – SDDL1
12.35 uur: SPES2 – Rosolo2
14.15 uur: SPES4 – Rosolo1

 

 

Reacties

Deel Bericht