Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

SPES Milsbeek

Milsbeek

SPES plaatst zich in derby voor finale

Door het verlies van vorige week tegen DDW, was SPES uiteindelijk als 4e geëindigd in de reguliere competitie en moest daarom naar de nummer 1, Swift Velden voor de kruisfinale. Daarmee werd voor de 3e keer deze seizoenshelft de Limburgse derby gespeeld. De top van het Nederlandse dameskorfbal is dit seizoen zeer aan elkaar gewaagd, waardoor een spannende kruisfinale werd verwacht.

 

 

Door Robert Koster, foto: Ine Coolen

 

 

SPES begon de wedstrijd goed en had het initiatief, maar wist dit in eerste instantie niet om te zetten in een voorsprong. Toch was het SPES dat de openingstreffer liet noteren na 5 minuten door een mooi schot. Daarna opende zich een mooi gevecht, waarin SPES constant het initiatief had, maar Swift telkens de aansluiting wist te vinden, waardoor er gerust werd met 6-6.

 

 

In de 2e helft slaagde SPES erin om de schroom van zich af te gooien. Het initiatief werd steeds meer beloond door doelpunten. SPES scoorde 3x voordat Swift daar iets tegenover kon zetten: 7-9.

 

 

SPES liet echter zien dat er steeds meer ervaring komt in het team. In de rebound was het werkelijk oppermachtig.

 

 

Ondanks dat Swift er veelal in slaagde om de lange dames van SPES van de korf weg te houden, waren het Marissa van Duijnhoven en Merel Arts die deze rol op een uitstekende wijze invulden. SPES liep uit tot 6-11, maar Swift gaf zich niet zomaar gewonnen.

 

 

Bij 9-11 kwam junior Isa van Bergen als extra aanvalster in het veld waarna zij al vrij snel haar doelpunt meepikte. Swift bleef echter strijden en wist zich terug te vechten in de wedstrijd door terug te komen tot 11-12. SPES hield het vertrouwen en werd geholpen door de scheidsrechter die snel achter elkaar een paar strafworpen gaf voor herhaalde overtredingen.

 

 

Isa van Bergen wist wederom een invalbeurt in de aanval met een doelpunt te bekronen waardoor het met nog een paar minuten te spelen 11-16 stond.

 

 

In de laatste minuut wist Swift nog 2x te scoren, waardoor de stand iets dragelijker werd: 13-16.

 

 

Daarmee heeft SPES een knappe prestatie geleverd als promovendus.

 

 

Na 1 jaar in de hoofdklasse, toont het team aan dat het zich kan meten met de absolute top van het dameskorfbal.

 

 

Voor SPES scoorden: Dyan Peters 5x, Yara Koster 4x, Michelle Smulders 3x, Femke Wijnhoven en Isa van Bergen 2x.

 

 

Finale

 

 

De finale wordt zondag 17 juni gespeeld in Roermond bij ROKA/Ready (Jagerstraat 9) om 16.00 uur tegen Be Quick (dat overtuigend won van DDW).

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES zegeviert in eerste veldwedstrijd tegen Oranje-Wit met 10-12, ondanks uitdagende weersomstandigheden. Ook VIOS/SPES 2 boekt succes met overtuigende winst van 8-14 en staat...

Sport

VIOS/SPES 1 leed een teleurstellend nipt verlies in de eerste play-off tegen Be Quick 1 uit Nuland. Ondanks pogingen van spelers als Elle Bindels...

Sport

VIOS/SPES behoudt controle tegen Rooi 1 met een eindscore van 16-13. Coach Schallenberg erkent uitdagingen maar richt zich nu op de play-offs. Eerste wedstrijd...

Sport

VIOS/SPES behaalt overtuigende overwinning van 15-19 tegen Oranje-Wit in Venray, waar Maud van Bergen schittert. Coach Niels Schallenberg prijst team's vastberadenheid voor play-offs na...