Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES scoort te weinig tegen Be Quick

SPES ontving Be Quick uit Nuland. Beide teams spelen aanvallend korfbal en zijn daarbij redelijk aan elkaar gewaagd. Vandaag liep het iets anders. Nadat Be Quick overtuigend begon en binnen 2 minuten al 0-2 had gescoord, wist SPES nog aan te sluiten door één van de acht doelpunten deze middag van Dyan Peters. Het eerste kwart behield SPES Be Quick nog in het zicht, maar daarna was Be Quick onhoudbaar. De Nulandse dames schoten met scherp en hadden heel veel minder kansen nodig dan SPES, dat standaard situaties nodig had om te scoren.

 

 

Door Robert Koster

 

 

Op de ruststand van 4-12 voor Be Quick was niets af te dingen. Na rust opende Be Quick de score, maar vanaf dat moment trok SPES het initiatief naar zich toe en kroop langzaam dichterbij. Het geloof en overtuiging leken terug en na 11 minuten stond het 12-16.

 

 

Be Quick scoorde direct en SPES wist op dat moment niet aan te sluiten door het missen van een strafworp. Be Quick maakte daar gebruik van door opnieuw weg te lopen. Het leek of praktische iedere kans omgezet werd in een doelpunt. Wat SPES ook probeerde, de doelpunten wilden niet meer vallen. Binnen 10 minuten had Be Quick de marge weer vergroot tot 12-21. Met nog 5 minuten te gaan was daarmee duidelijk dat de punten voor Be Quick zouden zijn. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met 14-22.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 8, Yara Koster 3, Michelle Smulders, Femke Wijnhoven en Marissa van Duinhoven ieder 1. Voor Be Quick scoorden: Marlie Korsten en Yvonne Ruijs 4, Kris Hanegraaf, Nina van Baast en Lisa Coppens ieder 3, Mijntje Roefs 2, Jody Roovers en Meggie van der Heijden ieder 1.

 

 

SPES2 – Be Quick2: 9-11. SPES speelde een goede wedstrijd, maar kon in de eindfase net niet voldoende scoren.

 

 

Zondag 21 januari speelt SPES uit tegen Swift Velden.
13.00 uur: Swift2 – SPES2
14.30 uur: Swift1 – SPES1

 

 

Foto: Peter Gommans

 

 

Reacties