Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES start 2019 met winst

SPES trad afgelopen zondag in sporthal Heuvelland aan tegen ODC uit Ommel. Op papier zou SPES een makkelijke middag tegenmoet gaan, maar dat bij korfbal alles mogelijk is, bleek wel. Een spannende wedstrijd waarbij SPES gelukkig aan het langste eind trok en punten in huis hield.

 

 

ODC begon voortvarend en stond binnen een kwartier al op een riante 2-6 voorsprong. Na een korte time-out spraken trainsters Caroline Lamers en Marijke van de Veer de jonge Milsbeekse ploeg flink toe. Dat had resultaat en binnen 10 minuten hadden de SPES dames de stand weer gelijk getrokken. Nog net voor rust kwam SPES zelf op voorsprong waardoor de ruststand 8-7 was.

 

 

Jara Wieland

 

Na rust scoorde SPES meteen weer, maar haakte ODC goed aan. Het ontbrak beide ploegen aan ritme en dat leveren af en toe slordig korfbal op. SPES bleef op voorsprong maar ODC kwam telkens op 1 punt dicht bij. Met nog 2 minuten op de klok was het zelfs 13-13. Invalster Jara Wieland maakte uiteindelijk het verschil door in de laatste 2 minuten tweemaal te scoren. Daardoor won SPES de eerste wedstrijd van 2019 met 15-14.

 

 

Doelpunten: Michelle Smulders en Jessie Janssen 3x, Jara Wieland en Dyan Peters 2x. Audry Gubbels, Aniek Gubbels, Marissa van Duijnhoven, Nina Peters en Isa van Bergen allen 1x.

 

 

SPES 2 won hun thuiswedstrijd tegen Stormvogels met 18-15. Volgende week speelt SPES 1 en 2 uit tegen Be Quick.

 

 

Foto: Archief SPES

 

 

Reacties