Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

SPES wint Limburgse derby

SPES ontving Swift uit Velden, voor de enigste Limburgse derby, in de derde ronde van de zaalcompetitie Topklasse. Inmiddels lijkt duidelijk dat de top 5 heel dicht bij elkaar staat en dat het er om zal gaan spannen wie zich bij de laatste vier zal gaan scharen.

 

 

 

 

SPES liet meteen zien dat er vandaag weinig te halen viel voor de Veldense dames door in de eerste aanval direct te scoren. Swift kwam nog wel langszij, maar SPES behield het initiatief.

 

 

De dames speelde zeer geconcentreerd, gevarieerd en gedreven. Het werd een mooie wedstrijd met mooie acties, stevige duels en fraaie doelpunten.

 

 

Met nog 5 minuten tot de rust, kwam SPES op 11-6, waardoor de coach van Swift al de 2e time-out nam. SPES behield de concentratie en ging rusten met 12-8.

 

 

Na rust gingen beide ploegen verder waar ze waren geëindigd, met mooi spel en stevige duels. Swift trok alles uit de kast, maar slaagde er niet in om dichterbij te komen. SPES liep zelfs nog wat uit en met 10 minuten te spelen was het 18-12. SPES speelde rustig en gecontroleerd de wedstrijd uit. Eindstand 19-15.

 

 

SPES heeft de nodige stappen gemaakt en speelde in een moordend tempo, gebruik makend van alle schijven, met gevarieerde aanvallen.

 

 

Alle speelsters zijn dreigend en verdedigend wordt de tegenstander steeds beter in bedwang gehouden, waardoor er vandaag een zeer verdiende zege behaald werd.

 

 

Voor Spes scoorden Yara Koster 6x, Jessie Janssen 4x, Dyan Peters 3x, Michelle Smulders en Jara Wieland ieder 2x en Nienke Dercks en Marissa van Duinhoven ieder 1x.

 

 

Spes 2 – Swift 2: 20-20. Een goed op dreef zijnde SPES had de eerst 15 minuten het initiatief en maakte het Swift zeer lastig. Waar de Milsbeekse dames soms het kopje snel laten hangen, waren ze vandaag allemaal bij de les en werd er een bijzonder goede wedstrijd gespeeld. SPES had 5 kansen op de winst in de laatste minuut, maar wist de winnende niet te scoren.

 

 

Zondag 26 november 2017 speelt SPES uit.
Spes 1 – Prinses Irene 1: 12.00 uur in Zaal de Overbeek te Nistelrode
Spes 2 – Stormvogels 2: 12.45 uur in zaal de Stap te Luyksgestel

 

 

Bron: facebook.com/SpesMilsbeek, foto: Peter Gommans

 

 

Reacties