Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

SPES Milsbeek Peter Gommans

Sport

SPES worstelt zich langs Prinses Irene

SPES mocht opnieuw thuis spelen in de 2e ronde van de zaalcompetitie tegen Prinses Irene. Een wedstrijd die altijd beladen is vanwege de innige banden tussen beide verenigingen, waardoor deze het karakter van een derby krijgen. Lees het verslag van Robert Koster op www.Gennep.News/sport.

SPES mocht opnieuw thuis spelen in de 2e ronde van de zaalcompetitie tegen Prinses Irene. Een wedstrijd die altijd beladen is vanwege de innige banden tussen beide verenigingen, waardoor deze het karakter van een derby krijgen.

 

 

Door: Robert Koster, foto: Peter Gommans

 

 

SPES kende een vliegende start. Dyan Peters moest onder tijdsdruk van de schotklok de korf raken en wist met een éénhandige slingerworp te scoren. Binnen 3 minuten lagen de volgende 4 ballen in het mandje, waarna Prinses Irene in staat was iets terug te doen.

 

 

SPES had echter het betere van het spel en scoorde bijna uit elke kans waardoor het uitliep naar 8-1 in de 9e minuut.

 

 

Prinses Irene ging strakker verdedigen en wist de organisatie beter neer te zetten. Er ontspon zich een zeer fysiek duel, waardoor Prinses Irene het spel van SPES wist te ontregelen en zelf ook tot score kwam. In een zeer tumultueuse eindfase van de 1e helft wist Prinses Irene terug te komen tot 11-7 bij de rust.

 

 

Routine

 

 

In de rust waren de gemoederen wat bedaard. Prinses Irene kwam goed uit de startblokken, waar SPES moeite had om te scoren. De gasten kwamen terug tot 12-9 maar wisten niet door te drukken. SPES had enige minuten nodig om zichzelf weer tot de orde te roepen. De score van Jessie Janssen voelde als een bevrijding.

 

 

SPES speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit, hoewel Prinses Irene de druk nog even opvoerde door nog een keer terug te komen tot 15-12.

 

 

Het was echter SPES die het betere van het spel had en de kansen bleef verzilveren. Met nog 4 minuten op de klok viel de 18-12 en speelde SPES een gewonnen wedstrijd. Prinses Irene voerde de druk nog iets op maar kon niet voorkomen dat SPES de wedstrijd met 19-14 wist te winnen.

 

 

Nieuwe shirts

 

 

SPES korfbal Milsbeek

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters, Veerle Berns en Michelle Smulders ieder 4x, Merel Arts 3x, Jessie Janssen, Femke Wijnhoven, Nina Peters en Aniek Gubbels ieder 1x. Voor Prinses Irene scoorden: Laura van de Ven 4x, Maddy van Dijk 3x, Gaby van Santvoort, Lotte Wilbers en Evy van de Akker ieder 2x, Annelies Thijssen 1x.

 

 

SPES2 – DAW2

 

 

SPES wist de voorsprong niet vast te houden die het de hele wedstrijd had gehad: 13-13.

 

 

Het programma van volgende week, zondag 2 december:
10.00 uur: Be Quick4 – SPES4
13.00 uur: Quick Up 1 – SPES3
13.30 uur: Swift2 – SPES2
15.00 uur: Swift1 – SPES1

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES zegeviert in eerste veldwedstrijd tegen Oranje-Wit met 10-12, ondanks uitdagende weersomstandigheden. Ook VIOS/SPES 2 boekt succes met overtuigende winst van 8-14 en staat...

Milsbeek

Op 21 april organiseert KBO Zomerzon Milsbeek een dans- en luistermiddag met orkest Get Around in MFA Trefpunt. Iedereen is welkom om te genieten...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Milsbeek

ONA Milsbeek brengt de komedie Spotgeesten tot leven op 19, 20 en 21 april in het patronaatsgebouw in Milsbeek. Kaartreservering via e-mail wordt aanbevolen...