Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES doet wat moet

SPES had afgelopen zondag Altior uit Heeswijk-Dinther op bezoek om een degradatieduel. Bij SPES startte Aniek Gubbels voor het eerst in de basis voor de geblesseerde Yara Koster.

 

 

Door: Robert Koster

 

 

Altior, met 2 punten vast op de laatste plaats, vocht voor de laatste kans en SPES wil zich vooral veilig spelen. Altior opende de score in een openingsfase waarin SPES slap begon. In de eerste time-out van coach Caroline Lamers werden de dames wakker geschut en daarna lieten de Milsbeekse dames het betere van het spel zien. Halverwege de eerste helft moest Nienke Dercks het veld verlaten met, naar het zich laat aanzien, een vervelende knieblessure. SPES behield de concentratie en wist de score stevig uit te bouwen tot een 13-5 ruststand.

 

 

Ook na rust kon het geplaagde Altior geen weerstand bieden. Op enig moment werd er beroep gedaan op zeer jonge speelsters, maar ook deze talentvolle dames konden de wedstrijd niet draaien. SPES bleef ondertussen gestaag bouwen aan haar voorsprong en de coaches gaven daarbij zo ongeveer de hele bank een kans om te spelen. De jeugd pakte de geboden kans met beide handen aan en de jonge Isa van Bergen wist zelfs een doelpunt mee te pikken. Uiteindelijk werd de eindstand 25-10, waardoor SPES klom naar de 5 e plaats omdat Swift verloor van DDW, eerste op de ranglijst.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Michelle Smulders 8x, Dyan Peters 5x, Aniek Gubbels 3x, Femke Wijnhoven, Marissa van Duijnhoven, Jessie Janssen en Jara Wieland ieder 2x en Isa van Bergen 1x. Voor Altior scoorden: Yara Smits 3, Jonie Verhoeven en Kirsten van Santvoort 2, Susan van Gerwen, Ilsa Meulendijk en Lian van Zutphen ieder 1.

 

 

SPES2 – Altioer2: 9-16. SPES speelde geen goede wedstrijd, waar in een fysieke wedstrijd Altior weinig kansen nodig had om te scoren en SPES juist heel veel kansen nodig had. SPES staat nu op de voorlaatste plaats met nog 2 punten voorsprong. Volgende week zondag 4 februari speelt SPES uit tegen de Korfrakkers.

 

 

13.25 uur: De Korfrakkers2 – SPES2
15.00 uur: De Korfrakkers1 – SPES1

 

 

Archieffoto: Peter Gommans

 

 

Reacties