Agenda
Volg ons
Shared Space
 

SPES goed op dreef

SPES ontving Prinses Irene uit Nistelrode voor een duel in de onderste regionen van de competitie. De technische staf had een sterke eerste aanval bedacht om direct duidelijk te maken dat er vandaag niets te halen viel tegen de Milsbeekse dames.

 

 

Door Robert Koster

 

 

Dat lukte in eerste instantie, maar Prinses Irene scoorde toch de aansluitingstreffer. Prinses Irene, die voor lijfsbehoud in de Topklasse moet vechten, bleef het eerste kwart goed overeind. Het tactische plan van SPES bracht ze niet van de wijs en halverwege stond het gelijk op 5-5.

 

 

SPES had echter het betere van het spel in een felle eerste helft van beide teams. Toch was het SPES dat, zei het moeizaam, bleef scoren, waardoor de ruststand 8-5 werd.

 

 

Na rust kon Prinses Irene aanvankelijk nog in het spoor van SPES blijven maar het was SPES dat het tempo opvoerde, veel varieerde en snel en mooi combinatiekorfbal bracht. Na 5 minuten begon de score echt op te lopen en moest Prinses Irene zijn meerdere erkennen in het aanvalsspel van SPES. De Milsbeekse dames waren uitstekend op schot en liepen uit naar 22-10.

 

 

De laatste 5 minuten wist Prinses Irene nog twee maal te scoren uit een strafworp, maar dit mocht het spelplezier dat SPES uitstraalde, niet bederven. Met deze overwinning speelt SPES zich min of meer veilig in de Topklasse, terwijl Prinses Irene nog slechts een theoretische kans op handhaving heeft.

 

 

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 7, Yara Koster en Femke Wijnhoven ieder 4, Marissa van Duijnhoven 3, Michelle Smulders en Jessie Janssen ieder 2. Voor Prinses Irene scoorden: Laura van de Ven 5, Evy van den Bakker 3 en Maddy van Dijk en Annelies Thijsen ieder 2.

 

 

SPES2 – Stormvogels2: 15-12. SPES speelde een goede wedstrijd, waar het in de eerste helft vergat de kansen te verzilveren door wat gehaast spel tegen een zeer fysiek Stormvogels. Met rust stond

 

 

SPES met 3-6 achter. Na de rust begon het veel beter te draaien, mede door inbreng van 2 speelsters uit de A. Een hard knokkend SPES wist de wedstrijd te keren en behaalt 2 belangrijke punten om degradatie te ontlopen.

 

 

Volgende week zondag 4 februari speelt SPES uit tegen Rosolo.
14.55 uur: Rosolo2 – SPES2
16.30 uur: Rosolo1 – SPES1

 

 

Archieffoto slechts ter illustratie.

 

 

Reacties