Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sportraad Gennep is een feit

Gennep

Dit is Sportraad Gennep

Op donderdag 16 december heeft bestuurslid Richard Teunesen, namens het bestuur van de Sportraad in oprichting, de notariële akte ondertekend. Daarmee is Stichting Sportraad gemeente Gennep per 16 december 2021 een entiteit. Meer informatie op Gennep.News/sport.

Op donderdag 16 december heeft bestuurslid Richard Teunesen, namens het bestuur van de Sportraad in oprichting, de notariële akte ondertekend. Daarmee is Stichting Sportraad gemeente Gennep per 16 december 2021 een entiteit.

 

 

Sportakkoord

 

 

In november 2019 hebben ruim 30 enthousiaste sport- en beweegorganisatie het Gennepse Sportakkoord ondertekend. Een van de acties uit het Sportakkoord was het oprichten van een sportraad in gemeente Gennep. Richard Teunesen:

 

 

Met deze sportraad willen we de sport– en beweegaanbieders, het onderwijs en zorg en welzijn organisaties een platform bieden waarmee zij een gewaardeerde gesprekspartner worden van de gemeente en maatschappelijke organisaties. Zo kunnen zij meewerken aan de ontwikkeling en uitvoering van gemeentelijk sportbeleid bij maatschappelijke vraagstukken.

 

 

Bestuur

 

 

Op dit moment bestaat de Sportraad uit Tijn Wabeke (vertegenwoordiging buitensport), Richard Teunesen (vertegenwoordiging binnensport), Bart Akkersdijk (vertegenwoordiging commerciële sportaanbieders), ons kersverse bestuurslid Isa Basten (vertegenwoordiging onderwijs) en Joey Rutten (Gennep Doet Mee). Tijn Wabeke:

 

 

We zijn nog op zoek naar een onafhankelijke voorzitter, een secretaris en een iemand vanuit de zorg/welzijn.

 

 

Plannen

 

 

Samen met de beleidsmedewerker Peter-Jan Mol willen ze het nieuwe sportbeleid mede vorm gaan geven. “Als belangenbehartiger en vertegenwoordiging voor de verschillende domeinen kunnen we dit echter niet alleen. Hier hebben we jullie voor nodig. Daarom roepen wij alle organisaties die iets met sport en bewegen hebben op om partner te worden van de Sportraad”, aldus Joey Rutten. Voor meer informatie of bij interesse stuur een mail naar sportraadGennep@gmail.com.

 

 

Verwant

Gennep

Richard Teunesen, van het zand- en grindbedrijf uit Heijen, heeft onlangs een belangrijke duurzaamheidsprijs gewonnen met zijn project De Bakelse Plassen. Nina Polman uit...

Heijen

Teunesen, het zand- en grindbedrijf uit Heijen, heeft een belangrijke duurzaamheidsprijs gewonnen met het project De Bakelse Plassen. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Twee jaar geleden organiseerde Gennep Doet Mee het Sportgala, om sportprestaties, vrijwilligers en verenigingen te waarderen. Afgelopen seizoen zijn er vanwege corona helaas weinig...

Gennep

“Wat Gennep nodig heeft is een pumptrackbaan”, dachten Linda van Diest en haar kinderen. Daarom zamelden zij vijfhonderdvijftig handtekeningen in voor een circuit speciaal...