Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kaate Mulders

Succesvol turnweekend tijdens de Regiofinales

Succesvol turnweekend tijdens de Regiofinales in Boxmeer. Resultaat: 4 doorstromingen naar de Districtfinales van Limburg, Brabant en Zeeland!

 

Afgelopen weekend turnden 7 turnsters uit de A- en B-selectie hun regiofinale in Boxmeer. Op zaterdag turnden Guusje ter Laak (Jeugd 2) en Amely Verhasselt (Junior) in de 4e divisie. Zij plaatsten zich al eerder voor deze wedstrijd vanuit de voorwedstrijden. Guusje startte in wedstrijd 1 sterk op vloer waar ze met mooie uitstraling turnde en een hoge salto voorwaarts deed. Haar overslagen op de sprong waren niet helemaal strak maar hadden wel een stabiele landing. Op de brug turnde Guusje vervolgens bijna alle elementen achter elkaar door met een mooie kip en hoge salto als afsprong. Als laatste had ze het toestel balk. Hier wist Guusje knap op te blijven staan en liet een stabiele radslag en pirouette zien. Dit alles resulteerde in een 11e plaats wat betekent dat ze doorstroomt naar de Districtfinale op 24 juni in Kaatsheuvel.

 

In de middagwedstrijd begon Amely sterk op haar favoriete onderdeel brug. Ze turnde strak en alle elementen achter elkaar door met 2 kippen in haar oefening. Op balk bleef Amely netjes met de radslag staan en had ze een mooie afsprong. Op vloer landde Amely de flikflak en salto v.o. super strak. Als laatste het toestel sprong waar ze twee overslagen turnden die niet helemaal stabiel waren. Amely behaalde een 29e plaats dat niet voldoende was voor doorstroming. Wel wist ze op brug een knappe 6e plaats te behalen.

 

Op zondag was het in wedstrijd 1 de beurt aan de meiden Instap D2 Kaate Mulders, Juni Grens en Femke van Steenveldt. In de andere baan turnde tegelijkertijd Jeugd 2 Benthe Sinel in divisie 5.

 

Kaate liet op de brug als moeilijker element (plusje) een voorover duikelen tot hoekhang zien met mooi gespannen lichaam. Op het 2e toestel balk wist ze strak te turnen en mooi te blijven staan dat haar een knappe 7e plaats op balk opleverde.

 

Op vloer deed ze voor het eerst een overslag in de wedstrijd en op sprong was ze in haar element met twee strakke handstand platvallen tot ruglig. In totaal werd ze 33e. Juni turnde een nette brugoefening waarbij ze voor het eerst als plusje vooroverduikelen tot hoekhang deed, super!

 

Op balk moest ze er even vanaf maar turnden net zoals op vloer een nette oefening. Op het laatste toestel sprong wist ze twee gespannen handstand platvallen te turnen. Juni eindigde op een 35e plaats.

 

Femke begon haar wedstrijd sterk op brug waar ze koos voor tegenspreiden af als plusje. Dit pakte goed uit met een stevige landing. Het volgende toestel balk verliep snel maar netjes. Ze bleef mooi op de balk staan. Op vloer turnde Femke vooral erg netjes en heeft een mooie overslag en boogje uitduwen gedaan. Als laatste het toestel sprong die ze met mooie lichaamsspanning uitvoerde. Voor 2x handstand platvallen kreeg ze een 13.6 waarmee ze een 5e plaats op sprong behaalde.

 

In totaal werd Femke knap 4e waarmee ze net niet op het podium stond maar haar wel mooi doorstroming opleverde voor de Districfinale op 21 mei te Someren. Super!

 

Benthe begon haar wedstrijd op vloer waar ze meteen als tweede aan de beurt was. Ze turnde met een goede uitstraling en mooie arabier-flikflak. Op sprong turnde ze twee knappe overslagen met plank. De brug kon ze niet helemaal doorturnen doordat ze niet goed uitkwam na de buikdraai maar kon daarna haar oefening goed hervatten met een mooie ophurken en hoge salto af. Als laatste het toestel balk, waar Benthe erg stabiel was. Zelfs de pirouette lukte en dit leverde haar een mooie 6e plaats op balk op. In totaal werd Benthe 12e dat genoeg was voor een doorstroming naar de districtfinale op 24 juni in Kaatsheuvel.

 

In de tweede wedstrijd van die dag turnde Junior 5e divisie Kim Lemmen haar wedstrijd. Het was erg spannend maar ze startte op het toestel balk waar ze meteen de toon zette voor een goede wedstrijd. Alles lukte en met een mooie radslag-salto af wist ze een 2e plaats op balk te behalen. Op het toestel vloer was ze nog even in twijfel of ze een achteruitsalto achter de arabier-flikflak zou gaan doen maar net voor de wedstrijd besloot ze dit toch te proberen. Dit was een prima keuze want hij lukte en ook de salto voorover landde ze stabiel. Op het toestel sprong deed ze twee mooie half in – half uit sprongen. Als laatste het toestel brug waar het even mis leek te gaan bij het ophurken maar ze turnde alles mooi door en ook na de pendelkip kwam een hoge wegzet voor de salto met stevige landing waarmee ze een 9e plaats behaalde. Bij de prijsuitreiking was het spannend.

 

En wat bleek: Kim eindigde als 3e en mocht daarmee het erepodium beklimmen. Ze kreeg een mooie bronzen medaille en plaatst zich hiermee voor de Districtfinale op 24 juni in Kaatsheuvel.

 

(Bron & Foto: Facebook ODI Turnz)

 

https://www.facebook.com/oditurnz/posts/642230075974549

 

 

Verwant

Gennep

Kaate Mulders uit Gennep heeft afgelopen weekend wederom laten zien dat ze een bijzonder talentvolle atlete is. Tijdens de Nederlandse cross kampioenschappen in Hellendoorn...

Gennep

Atletiekploeg Running Team Simba heeft op de Nederlandse Kampioenschappen indoor voor junioren U20 en U18 in het Omnisport in Apeldoorn vier medailles veroverd. Een...

Gennep

Kaate Mulders, de atlete uit Gennep, heeft goud gewonnen bij de Nederlandse Kampioenschappen voor CD junioren in Apeldoorn. Ze won de 1500 meter bij...

Gennep

Kaate Mulders uit Gennep heeft op oudejaarsdag de Sylvestercross in Soest gewonnen bij de meisjes C, na een uitstekende tijd van 7.39 minuten op...