Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kaate Mulders

Succesvol weekend voor ODI Turnz

Dit weekend waren de voorwedstrijden divisie 5 en D2 in Eindhoven. Een verslag van ODI Turnz:

 

In wedstrijd 1 op baan 1 turnden de instap D2 Femke van Steenveldt, Emma de Vries en Jara Roersch. Het was voor hen de eerste officiële wedstrijd, wat het extra spannend maakte. Jara turnde een strakke brugoefening en had een super sprong waar ze zelfs 2e werd.

 

Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de toestelfinale sprong die later dit seizoen zal plaatsvindt. Emma turnde een nette wedstrijd en had twee mooie handstand-platvallen op sprong waar ze op een keurige 6e plaats eindigde. Femke turnde een erg stabiele wedstrijd waarin ze zich geplaatst heeft voor de toestelfinales sprong en balk. Op sprong werd ze 3e en op balk knap 2e.

 

In totaal eindigde Jara als 29e, Emma als 23e en Femke op een 10e plaats. Hiermee plaatst Femke zich naast de toestelfinales ook voor de regiofinale in het weekend van 8 en 9 april in Boxmeer.

 

Tegelijkertijd in wedstrijd 1 turnde op baan 2 Ashley James in de categorie Jeugd 1 D2. Ashley startte op vloer waar ze een mooie overslag turnde. Op sprong liet ze 2 strakke overslagen over de kast zien die net niet voldoende waren voor een toestelfinale. Op brug turnde Ashley stabiel en als laatste toestel kwam er balk. Dit was een erg spannend toestel voor Ashley maar dit is goed verlopen. Ashley eindigde op een 25e plaats.

 

In wedstrijd 2 op baan 2 turnden Lot Enning en Kim Lemmen in de categorie Junior divisie 5. Lot turnde op de vloer een nette oefening met een hoge salto tot stand. Ook op brug turnde ze stabiel met een doorgeturnde oefening en hoge salto af. Kim haar hoogtepunten lagen op vloer met een nette arabier-flikflak-salto, een 5e plaats op brug en op sprong twee mooie half-in half-uit sprongen.

 

Deze werden zelfs beloond met een 1e plaats! Dit betekent doorstroming naar de toestelfinale sprong. Lot eindigde in totaal op de 20e plaats. Kim werd knap 6e en stroomt daarmee door naar de regiofinale in Boxmeer.

 

In wedstrijd 3 op baan 1 was het de beurt aan pupillen 2 D2 Rosalyn van Tilburg en Yara den Boer. Rosalyn wist zichzelf op brug te overtreffen door zelfstandig over te springen naar de hoge ligger. Haar overslagen over de kast werden beloond met een hoge score van 13.15. Yara turnde brug en vloer erg strak. Haar overslagen over de kast gingen ook erg goed waarmee ze 13.10 punten verdiende. In totaal behaalde Yara een 23e en Rosalyn een 28e plaats.

 

Ondertussen turnden in baan 2 ook de Jeugd 2 divisie 5 meiden Jasmijn Roosjen en Benthe Sinel. Het is hun eerste jaar keuzeoefenstof waar ze zelf erg blij mee zijn. Ze konden hun oefeningen nu in overleg indelen in plaats van dat alles al voorschreven was. Hun wedstrijd begon op brug. Jasmijn turnde haar gehele oefening goed door en de omzwaai om de hoge ligger lukte! Benthe behaalde met een doorgeturnde oefening en hoge salto een 7e plaats op de brug. Het tweede toestel was balk. Een lastig onderdeel maar de meiden hielden zich knap staande.

 

Jasmijn lukte het om de gehele oefening op de balk te blijven maar zette met de pirouette haar voet te vroeg neer. Benthe moest helaas de balk verlaten na de pirouette maar deze telde wel. Beiden turnden ze hier ook een stabiele handstand. Op vloer waren beide meiden in hun element. Er werd door Benthe met een mooie uitstraling geturnd en Jasmijn liet een mooi boogje zien. Ook turnden ze beiden arabier-flikflak.

 

Het laatste toestel sprong, was een gevreesd onderdeel voor de meiden. Waar ze vorig jaar nog met plankoline over de kast mochten, moesten ze nu met de plank over de pegases. Natuurlijk is dit hen gelukt met een paar mooie punten als beloning. Jasmijn werd in totaal 31e en Benthe knap 12e waarmee ze zich plaatst voor de regiofinale in Boxmeer.

 

We zijn trots op jullie meiden! Jullie hebben je van je beste kant laten zien.

 

https://www.facebook.com/oditurnz/posts/630135057184051

 

Ook werd er fanatiek geturnd op de voorwedstrijden 5e divisie en D2. Het was de beurt aan de overige meiden uit de B-selectie.

 

In wedstrijd 1 turnden op baan 1 de instappers D2 Jikke van Lokven, Nychelle Verhasselt, Juni Grens en Kaate Mulders. Voor hen was het de eerste officiële wedstrijd wat het erg spannend maakte. Voor Jikke was vooral balk spannend maar dit is goed gegaan. Op vloer en brug is ze vooral erg netjes te werk gegaan. Nychelle turnde een hoge handstand op balk en liet gespannen handstand-platvallen zien op sprong. Juni heeft stabiele en nette oefeningen geturnd. Op het lastige onderdeel balk haalde ze zelfs een 12.00 en werd hiermee 8e. Kaate turnde een stabiele nette wedstrijd. Bij alle toestellen heeft ze goede lichaamsspanning laten zien. Op sprong behaalde ze een mooie 13.40 en werd daarmee 7e. In totaal werd Jikke 29e, Nychelle 27e, Juni 18e en Kaate 16e. Juni en Kaate plaatsen zich hiermee voor de regiofinales in Boxmeer in het weekend van 8 en 9 april.

 

In wedstrijd 3 was het de beurt aan pupil 2 D2 Diede Mulders. Ze begon vol goede moed aan haar wedstrijd maar had ook al een tijdje last van haar knie. Op sprong ging dit prima en ze kreeg zelfs een knipoog van de jury! Daarna turnde ze een mooie brugoefening. Halverwege de wedstrijd ging het wat minder goed met haar knie waardoor besloten is een aangepaste oefening te gaan turnen zodat haar knie ontlast werd. Hierdoor zijn op vloer minder elementen geturnd. Diede eindigde op een 31e plaats.

 

Helaas waren Lotte Kaak, Merel Jacobs en Emma Verberk verhinderd om aan deze wedstrijd deel te nemen. Hopelijk kunnen zij er bij hun volgende wedstrijd, de clubkampioenschappen op 14 mei, wel bij zijn!

 

Meiden we zijn trots op wat jullie dit weekend hebben laten zien. Iedereen heeft zijn best gedaan en er zijn individuele doelen behaald. Op naar de volgende wedstrijden!

 

https://www.facebook.com/oditurnz/posts/630137447183812

 

Meer informatie: www.odi.nu

Verwant

Sport

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor...

Column

De nieuwe column van Dwarsliggert bekritiseert het idee van hengelen als sport, waarbij het lijden van vissen wordt genegeerd voor menselijk vermaak. Dwarsliggert pleit...

Sport

Roel van Wijk, ervaren voetballer en trainer, wordt de nieuwe hoofdtrainer van S.V. Vitesse'08 uit Gennep voor het seizoen 2024-2025. Hij volgt Reinold Wiedemeijer...

Column

In de column Reddingsboei van Dwarsliggert wordt kritisch ingegaan op de politieke verwikkelingen rondom het zinkende zwembad in Gennep. Ontdek de diepgaande analyse en...