Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Survivalclinic leerlingen Mikado

Survivallen is niet voor watjes. Dat ontdekten negen stoere leerlingen van Mikado. Het kost kracht, energie en doorzettingsvermogen. Aan een touw ergens overheen, onderdoor, al kruipend, rollend en slingerend naar de overkant. Dat valt niet mee. Gelukkig gaf Robin Koning een survivalclinic en leerden de kinderen de eerste kneepjes van het survivallen.

 

 

Elke spier doet mee

 

 

Survivallen is een sport waarbij je zo goed als elke spier in je lichaam gebruikt. Daardoor erg zwaar, maar wel een super leuke uitdaging. Robin had een parcours uitgezet die de leerlingen konden volgen. Aan het begin van de les was het nog even stuntelen, maar al gauw klommen de kinderen als aapjes door de zaal.

 

 

Dit was een gave les. Het was zwaar, maar wel heel erg leuk!

 

 

Vertelt een van de leerlingen enthousiast.

 

 

 

 

Buiten sporten

 

Tijdens deze les bleven de kinderen binnen, maar vooral survivallen in de buitenlucht heeft veel voordelen. Buiten spelen en sporten verlaagt het stressniveau. Het verhoogt leerprestaties en de motorische en de cognitieve ontwikkeling. Kinderen die meer buiten zijn, maken makkelijker vrienden en hebben meer zelfvertrouwen. Ook zorgt het ervoor dat kinderen minder schermtijd per dag hebben en daardoor beter slapen.

 

 

Bron en foto: facebook.com/gennepdoetmee

 

 

Reacties