Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Team Breukers tweede bij Final 4

Sport

Team Breukers tweede bij Final 4

Door een goed uitgepakte gok met de benzine hebben Ivo, Rik en Luc Breukers zaterdag beslag gelegd op de tweede plaats tijdens de Final 4 op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De racefamilie uit Ven-Zelderheide reed in Divisie 2 in een Seat Cupra TCR van Ferry Monster Autosport.

Door een goed uitgepakte gok met de benzine hebben Ivo, Rik en Luc Breukers zaterdag beslag gelegd op de tweede plaats tijdens de Final 4 op het vernieuwde Circuit Zandvoort. De racefamilie uit Ven-Zelderheide reed in Divisie 2 in een Seat Cupra TCR van Ferry Monster Autosport, nadat de eigen auto eerder dit jaar schade had gehad bij de 24 uur van Dubai.

 

 

“Fantastisch, we hebben heerlijk gereden”, luidde er eerste reactie van vader Ivo over het racen met zijn twee zonen:

 

 

Alle lof aan Ferry Monster die een hele goede auto heeft neergezet, we misten af en toe nog wel wat topsnelheid, maar we hebben alle drie heerlijk gereden. De strategie was goed, dit was echt genieten.

 

 

Aldus Ivo over de samenwerking met het eigen team van Red Camel. Zoon Rik, onder meer tweevoudig winnaar van de 24 uur van Daytona, genoot van het racen op het verbouwde circuit:

 

 

Het is een heel gaaf circuit geworden, die banking is heel leuk. De Arie Luyendijk-bocht is vol gas, maar die kombocht geeft wel een mooi effect. Dat is net alsof je in Daytona rijdt. De Hugenholtz-bocht is echt een uitdaging geworden. Het circuit is enorm verbeterd. En dat we tweede worden in onze divisie is natuurlijk fantastisch.

 

 

Luc Breukers had ook enorm genoten, maar reed minder dan zijn teamgenoot:

 

 

Door ongelukken om me heen, heb ik lange tijd in een Code 60 situatie gereden, maar ik heb wel genoten. De laatste Code 60 in de laatste 5 minuten van de race kwamen ons heel goed uit.

 

 

Gok

 

 

Vader Ivo legt uit dat ze een behoorlijke gok hebben genomen om tweede te worden.

 

 

We hebben besloten om de laatste 20 liter benzine er niet in te gooien. Dat scheelde 20 seconden tijdens de pitstop. Om toch de finish te halen, hadden we nog een Code 60 situatie nodig. Gelukkig kwam die ook, anders was het heel krap geworden. We wisten dat we de laatste ronde wat zouden moeten liften, omdat de nummer 3 zo’n 18 seconden achter ons zat. Precies het verschil dat we gemaakt hebben door die 20 liter niet te tanken.

 

 

Als eigenaar van Creventic mag Breukers uiteraard niet ontbreken bij de 24H Series die later deze maand begint met de 12 uur van Estoril. “We gaan de hele serie rijden en gaan voor het kampioenschap. We zullen veel met zijn drieën rijden, maar het kan zijn dat we in wisselende samenstellingen moeten rijden. Dat ligt ook een beetje aan het schema van Rik.” Rik:

 

 

Hopelijk kan ik met Lamborghini in de GT Open rijden. Dat moet nog wel concreet gemaakt worden, maar het ziet er wel goed uit. De eerste race is in april op het Circuit Paul Ricard en ik wil er uiteraard een mooi seizoen van maken.

 

 

Verwant

Gennep

Creventic, gevestigd in Gennep, kondigt een primeur aan: de "Michelin 992 Endurance Cup" op Spa-Francorchamps, een exclusieve 12-uursrace voor Porsche 911 GT3 Cup-auto's. Het...

Kaate Mulders

Eindelijk, het is bekend welke sporters genomineerd zijn voor het Sportgala Gennep. Tijdens het evenement in Pica Mare op 13 december worden de winnaars...

Sport

Rik Breukers maakt voortaan deel uit van het selecte gezelschap dat beide klassiekers in één seizoen won. Na zijn succes in Daytona won de...

Gennep

Hay van Arensbergen’s kleurrijke schilderij van het Gennepse stadhuis is verkocht. Ivo Breukers deed het hoogste bod. In totaal leverde het tafereel maar liefst...