Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES korfbal kampioen

Sport

Topkorfbal in Pica Mare

Het Klaverblad Toptoernooi in Pica Mare, met VIOS/SPES als deelnemer, brengt de topkorfbalteams samen voor de start van de zaalcompetitie. Zowel senioren als A-jeugd strijden om de zaaltitel in een nieuwe locatie in Gennep. Meer informatie op Gennep.News/sport.

Zaterdag 4 november, een datum die in de agenda’s van korfbalfanaten met gouden letters staat geschreven. Het Klaverblad Toptoernooi in Pica Mare staat voor de deur, en dat betekent dat we ons kunnen opmaken voor een avond vol topkorfbal, spanning, en misschien wel een vleugje spektakel.

 

Dit toernooi heeft een geschiedenis om van te watertanden, als de officieuze aftrap van de zaalcompetitie. Het is het moment waarop de crème de la crème van de korfbalwereld zich verzamelt om te strijden om de zaaltitel.

 

De teams die vorig seizoen de topklasse en A-hoofdklasse domineerden, staan paraat om zich te meten met hun directe rivalen. Het belooft een titanenstrijd te worden.

 

Bij de senioren zien we VIOS/SPES in de arena, met als tegenstanders niemand minder dan zaalkampioen Be Quick en het vertrouwde De Korfrakkers. Op het veld mocht VIOS/SPES al juichen tegen beide teams, maar in de zaal belooft het een ander verhaal te worden.

 

Debutanten

 

Coach Niels Schallenberg weet dat het spelen met de schotklok geen genade kent. Discipline in de aanval en ijzeren concentratie in de verdediging zijn de sleutels tot succes. Het merendeel van de selectie maakt dit jaar haar debuut in de topklasse in de zaal, en dat brengt zowel opwinding als uitdaging met zich mee.

 

De jonge talenten van VIOS/SPES (A-jeugd) krijgen de kans om zich te meten met regerend zaalkampioen De Korfrakkers A1 en de halvefinalist Altior A1. Het zijn meiden tussen de 15 en 18 jaar oud, die voor het eerst de arena van de zaal betreden. Na een glansrijke reeks op het veld, waar ze ongeslagen aan kop stonden in de hoofdklasse, is het nu tijd om te bewijzen dat ze ook in de zaal thuishoren.

 

Pica Mare

 

De locatie van dit spektakel is dit jaar veranderd. Jarenlang was Groesbeek het toneel van de strijd, maar met de samenwerking tussen SPES en VIOS worden de thuiswedstrijden nu in Gennep gehouden. Een kans voor de lokale sportliefhebbers om kennis te maken met korfbal en te genieten van topsport in hun eigen gemeente.

 

Het Klaverblad Toptoernooi begint om 16.30 uur en belooft een avond vol sensatie en emotie. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 22.00 uur, en wie weet welke nieuwe helden er deze avond zullen opstaan in de wereld van korfbal.

 

Dus, bereid je voor op een avond vol korfbalplezier in Pica Mare, want het Klaverblad Toptoernooi is eindelijk hier.

 

VIOS/SPES schittert op Klaverblad Toptoernooi in Pica Mare

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...