Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

De Simac Ladies Tour 2023

Gennep heeft dit jaar opnieuw het genoegen de wielrenners van de Simac Ladies Tour te verwelkomen, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau in Nederland.

Gennep heeft dit jaar opnieuw het genoegen de wielrenners van de Simac Ladies Tour te verwelkomen, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau in Nederland.

 

Deze tour doet woensdag 6 september voor de negende keer onze gemeente aan. Tijdens dit jaarlijkse evenement verschijnen verschillende toppers uit het vrouwenpeloton aan de start.

 

Een van de meest opvallende aspecten van dit jaar is het afscheid van de legendarische Annemiek van Vleuten (foto), die haar laatste ronde zal rijden na een indrukwekkende carrière.

 

Hier is het programma voor die dag:

 

11.30 uur: Ploegenpresentatie op De Markt

Kom naar De Markt en maak kennis met de wielerteams en renners die deelnemen aan de Simac Ladies Tour. De ploegenpresentatie is een geweldige gelegenheid om de atleten van dichtbij te zien en de sfeer van het evenement te proeven.

 

12.15 uur: Start van de etappe op De Markt

De race begint op De Markt, waar de renners zich klaarmaken voor een uitdagende etappe door de straten van Gennep en het omliggende gebied. Mis de start niet en juich de renners toe terwijl ze op weg gaan naar spannende avonturen.

 

13.45 uur: 1e doorkomst bij de Niersbrug

Begeef je naar de Niersbrug en bereid je voor op de eerste doorkomst van de renners. Dit is een cruciaal moment in de wedstrijd waarbij de renners hun kracht en uithoudingsvermogen testen.

 

15.20 uur: 2e doorkomst bij de Niersbrug

De tweede doorkomst bij de Niersbrug biedt een extra kans om de renners in actie te zien en hun tactieken te volgen terwijl ze hun weg vervolgen naar de finish.

 

15.45 uur: Finish bij de Niersbrug

De ontknoping van de etappe vindt plaats bij de Niersbrug. Hier zullen de renners strijden om de overwinning, en de spanning zal te snijden zijn. Mis deze spannende finish niet!

 

16.00 uur: Huldiging op De Markt

Na de race is het tijd om de winnaars te eren. De huldiging vindt plaats op De Markt, waar de beste renners van de dag gehuldigd worden voor hun indrukwekkende prestaties.

 

Simac Ladies Tour

 

De Simac Ladies Tour heeft zich inmiddels gevestigd als een vooraanstaand wielerevenement voor vrouwen in Nederland. Elk jaar trekt het evenement enthousiaste toeschouwers en wielerfans naar Gennep en de omliggende regio.

 

Naast het bewonderen van de topprestaties van de wielrensters, biedt dit evenement ook de gelegenheid om de schoonheid van de gemeente Gennep te ontdekken.

 

Of je nu een doorgewinterde wielerfan bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit met het gezin, de Simac Ladies Tour biedt voor elk wat wils!

 

Wielerkoorts stijgt in Gennep

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Column

De magie van Sinterklaas in Gennep dreigt te vervagen door financiële obstakels. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News om te ontdekken hoe...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...