Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

Turnsters op districtfinale Zuid-Nederland

Vandaag turnden 3 turnsters 4e en 5e divisie hun districtfinale van Brabant, Zeeland en Limburg in Kaatsheuvel. Benthe Sinel, Guusje ter Laak en Kim Lemmen wisten zich via de regiofinale te plaatsen voor deze wedstrijd. Zij behoorden dus al tot de beste 36 turnsters van Zuid-Nederland wat al een hele prestatie op zich is!

In wedstrijd 1 was het in baan 1 de beurt aan Benthe. Hoewel Benthe op wedstrijden nauwelijks zenuwen kent, waren deze vandaag toch aardig aanwezig. Benthe begon op brug, waar de liggers van de brug speling hadden waardoor het niet fijn turnen was. Benthe begon haar oefening netjes, had een stopje voor het ophurken maar kon in haar verdere oefening mooi doorturnen. Helaas had ze met de salto te weinig vaart waardoor ze niet ver genoeg rondkwam. Op het 2e toestel balk turnde Benthe een mooie oefening. De pirouette en handstand lukte en ze had een wijde spagaatsprong gevolgd door stabiele kattensprong. Helaas moest ze de balk even verlaten na de hurksprong. Op vloer vervolgde ze haar wedstrijd door met een goede uitstraling te turnen en een mooie arabier-flikflak te laten zien. Als laatste kwam Benthe bij het toestel sprong. Niet haar favoriet, maar toch twee overslagen over de pegases laten zien met beiden een stabiele landing.

Ondertussen turnde in baan 2 Guusje haar finale. Ook Guusje begon haar wedstrijd op de brug. Met een mooie opzwaai, kip en hoge salto als afsprong wist ze een goede oefening neer te zetten op het eerste toestel. Op balk lukte het helaas niet om met de radslag te blijven staan. De pirouette en de sprongen daarin tegen gingen goed. Ook had ze een stabiele landing na de salto achterover van balk. Op vloer turnde Guusje een mooie arabier-flikflak-salto en wist ze stabiel te landen na de salto v.o. Als laatste het toestel sprong. Hier turnde Guusje twee nette overslagen waarbij ze bij de 2e stevig landde.

In wedstrijd 1 eindigde Benthe in divisie 5 op de 35e plaats en Guusje in divisie 4 op de 33e plaats. De concurrentie was groot in een sterk deelnemersveld. Jullie mogen trots zijn op de geleverde prestaties en individueel behaalde doelen!

In wedstrijd 2 turnde Kim in baan 1 haar districtfinale. Haar wedstrijd begon op de balk waar Kim erg stabiel turnde. Ze liet een mooie verbinding zien tussen een wijde spagaatsprong gevolgd door een kattensprong. Haar handstand was mooi verticaal en na de pirouette stond ze direct stevig. Ook turnde ze een mooie radslag-salto in verbinding af. Een goed begin van de wedstrijd! Op vloer wilde Kim voor het eerst een nieuwe sprong toevoegen; de wisselspagaat. Gedurende haar oefening maakte ze een arabier-flikflak-salto en een salto voorover waarbij ze stabiel landde. Ze turnde netjes maar vergat helaas de wisselspagaat. Hierdoor miste ze een eis van 0,5 punt. Dit was even balen maar Kim herpakte zich weer op het toestel sprong waar ze 2 mooi ingedraaide half in-half uit sprongen wist te turnen. Als laatste het toestel brug, waarbij ze ook op de brug met instabiele liggers moest turnen. Lastig was dit met inturnen! Toch wist je hier zo goed mee om te gaan tijdens de wedstrijd dat je de gehele oefening mooi kon doorturnen en stevig landde na de salto af.

Kim eindigde op een nette 12e plaats in de categorie Junior divisie 4 van Zuid-Nederland. Hierbij werd haar brugoefening ook nog door de jury gewaardeerd met een 1e plaats! Helaas was deze wedstrijd voor Kim de laatste vanuit ODI Turnz. Volgend seizoen zal ze de overstap maken naar Gymnastiekvereniging De Meere in Boxmeer.

(Bron en foto: Facebook ODI Turnz)

https://www.facebook.com/oditurnz/posts/676504345880455

Verwant

Sport

Lizzy van Vossen is sinds Vaderdag de nieuwe clubkampioen van ODI Turnz. Van klein tot groot werd er zondag in de Gennepse turnhal bij...

Sport

De Boxmeerse gymnastiekvereniging De Meere heeft zich lang moeten behelpen in een veel te kleine gymzaal. In de nieuwe turnhal bovenop het Boxmeerse sportcentrum...

Ottersum

Naast vorige week de titel clubkampioen in de wacht gesleept te hebben, mocht Lizzy vandaag nog een keer haar oefeningen turnen op de Districtfinale...

Ottersum

Gisteren turnden twee teams van ODI Turnz de clubteamwedstrijden in Eindhoven. Team 5e divisie bestond uit Rosalyn, Diede, Ashley, Jasmijn en Benthe. Het 4e...