Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Vaderdag 2018: dit is er te doen in Gennep

Zondag 17 juni is het Vaderdag! Ga je op deze dag iets leuks doen met je vader in Gennep? Dat is een uitstekend idee, want er is genoeg te doen in (en rondom) de gemeente. We hebben een paar leuke Vaderdag-tips voor je op een rij gezet. Veel plezier!

 

 

SamenLoop voor Hoop

 

 

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt op de Groes in Gennep de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Dit is een 24 uurs evenement, waarbij ca. 50 teams wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Daarbij gaat het ook om vreugde en verdriet, saamhorigheid en gezelligheid.

 

 

Er wordt stilgestaan bij kanker, maar ook het leven wordt gevierd.

 

 

Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, een braderie met bijzondere veilingitems en verschillende ceremonies waarbij iedereen welkom is!

 

 

Samenloop voor Hoop

 

Zwemmen

 

 

Op Vaderdag mogen alle vaders gratis komen zwemmen in Sportcentrum Pica Mare. Ze kunnen een frisse duik komen nemen of een bommetje doen tijdens het familiezwemmen van 11.00 tot 14.00 uur. Kijk voor meer info op optisport.nl/picamare.

 

 

 

 

Luizenmarkt

 

 

Vindt jouw pa het ook heerlijk om tussen vintage spulletjes te neuzen of komt hij altijd thuis met echte pareltjes uit de platenbak? Dan mogen jullie de luizenmarkt op sportpark van SV Milsbeek zeker niet missen.

 

 

Luizenmarkt SPES

 

 

Beleef het Duitse lijntje

 

 

Ter gelegenheid van het Erfgoedfestival Over Grenzen organiseert het Gennepse Museum Het Petershuis op drie middagen in de maanden juni en juli (en dus ook op 17 juni) een begeleide fietstocht langs het tracé van de voormalige spoorlijn die in Gennep bekend staat als Het Duitse Lijntje. Klik hier of op de foto hieronder voor meer info.

 

 

 

 

Panna

 

 

Wethouder Rob Peperzak heeft laatst samen met initiatiefnemers Tim en Rick Janssen, een nieuwe pannakooi aan de Julianalaan in Gennep geopend. Panna is het Surinaamse woord voor poortje. Dus daag je vader uit en speel ‘m door de benen! De pannakooi is trouwens multifunctioneel, jullie kunnen er ook basketballen of volleyen!

 

 

 

 

Muziek luisteren

 

 

Veel papa’s zijn dol op muziek! Omdat GennepNews nog niet op de radio te horen is hebben we een speciale Vaderdag-afspeellijst gemaakt op Spotify. Allemaal liedjes over papa’s. Natuurlijk met Stef Bos, maar ook Stromae, George Michael en NOFX komen voorbij. Voor iedere papa wat wils dus!

 

 

 

 

Korfbalfinale

 

 

Bezoekt je vader graag een spannende wedstrijd? De Korfbalfinale is dan wel in Roermond, jullie kunnen er de dames van het Milsbeekse SPES aan het werk zien. Ze nemen het op tegen Be Quick. Actie en spanning gegarandeerd dus!

 

 

SPES Milsbeek

 

 

X-triathlon

 

 

Ook buiten de gemeente, maar mét Gennepenaar Roy Althuizen; De X-triathlon. Net als bij een gewone triathlon, bestaat deze uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Maar dan aangepast. Zodat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. X-triathlonambassadeur Roy Althuizen uit Gennep en ruim vijftig andere sporters met een beperking gaan samen met hun buddy’s de uitdaging aan. Op verschillende plaatsen langs de route is muziek. Parkeren kan bij sportpark De Wieën. Van daaruit is de route te voet bereikbaar. Ook is het mogelijk met een (gratis) pendelbusje mee te liften. Bekijk het programma en de route op iedereenkansporten.nl.

 

 

 

 

Genoeg te doen dus. En hoe je het ook viert: maak er vooral een hele mooie vaderdag van!

 

 

Reacties

Deel bericht