Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Van Heikant naar Heikamp

Gistermorgen startte de selectie van VV Heijen op sportpark De Heikamp met de eerste training van het nieuwe seizoen. Onder leiding van fysiotherapeut/sporttrainer Erwin Jansen werden de spelers geconfronteerd met een stevige warming-up. Na een drinkpauze nam de nieuwe trainer Peter ten Haaf het stokje over.

 

 

Door Gerri Luppes van GennepNews

 

 

Van Heikant naar Heikamp

 

 

Peter ten Haaf komt van het Groesbeekse Achilles ’29 af, de club waar hij jarenlang zelf heeft gespeeld. Saillant detail; het sportpark van Achilles ’29 heet De Heikant. Daarvoor trainde hij samen met Maarten Hendriks de club SIOL uit Katwijk waarmee het duo de club van de zesde naar de vierde klasse leidde.

 

 

Peter vertelt dat hij de spelers en hij elkaar eerst goed moeten leren kennen, zeker met het oog op elkaars kwaliteiten. De Heijense selectie heeft veel jonge spelers uit de A-jeugd en dat vindt hij wel een uitdaging. Peter stelt zichzelf en het Heijense team ten doel om eerst te gaan klimmen in de ranglijst. Vandaaruit gaat hij het doel bijstellen.

 

 

Ik houd van mondige spelers.. ik ben zelf ook mondig

 

 

De trainer was vanochtend onder de indruk van het hoge opkomstpercentage van de selectie, 28 spelers. Om de concentratie onder de spelers hoog te houden zal de selectie bij zo’n opkomst vrijwel zeker in twee groepen verdeeld gaan worden. De spelers zijn nog allemaal wat bescheiden maar hij hoopt er op dat ze snel genoeg mondig worden, zowel naar hemzelf als elkaar. Peter heeft er duidelijk zin in.

 

 

De spelers hadden er vanmorgen ook zin in. Ondanks de zinderende hitte konden ze voldoende trainingsvormen afwerken onder de schaduwrijke bomen. Voldoende drinkpauzes maakten hen weer fit om de training te vervolgen. Daarna was het heerlijk vertoeven in de kantine met een verkwikkend biertje.

 

 

Het seizoen is geopend…

 

 

Zie ook:
Ten Haaf verruilt De Heikant voor De Heikamp

 

 

Reacties