Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: Eerste thuisoverwinning FAST

Eredivisionist FAST heeft zondag de eerste thuisoverwinning behaald. In een meer dan enerverend duel klopte de ploeg uit Sint Anthonis en Gennep het gelijkwaardige Eurosped. Na een 0-2 achterstand kwam FAST in een vijfsetter als winnaar (3-2) uit de bus. Bekijk de video van Peter Gommans op Gennep.News en TVL TV.

Eredivisionist FAST heeft zondag de eerste thuisoverwinning behaald. In een meer dan enerverend duel klopte de ploeg uit Sint Anthonis en Gennep het gelijkwaardige Eurosped. Na een 0-2 achterstand kwam FAST in een vijfsetter als winnaar (3-2) uit de bus.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s en video: Peter Gommans

 

 

De wedstrijd in de Activiahal was er een met veel gezichten. Beide teams ontliepen elkaar maar weinig en dat was aan het scoreverloop af te lezen. FAST en Eurosped hadden elkaar voortdurend in het vizier of zaten op elkaars hielen.

 

 

 

 

Dat ervoer de thuisclub in de eerste set toen de zege binnen handbereik lag. Plotseling liep de foutenlast op en konden de gasten dichterbij komen. De strijd om de setwinst werd een worsteling die eindigde bij 27-29 in Vroomshoops voordeel. Ondanks de achterstand tankte FAST zelfvertrouwen. De speelsters van Ivo Martinovic zagen dat er meer te halen was. Daarvoor moest wel een nieuwe tegenslag geïncasseerd worden. Een reeks fouten werd de FAST-ploeg fataal. Met 22-25 kwam Eurosped op 0-2.

 

 

In de wetenschap dat ook een 2-0 voorsprong een reële mogelijkheid was geweest, liet FAST in de derde set geen kans. Met enkele verversingen dwong het na een 25-19 setwinst een vierde set af. Daarin wisselde FAST goede momenten af met opeenvolgende fouten. Het bracht Eurosped in de positie de winst veilig te stellen. Een cruciale beslissing (blocktouché of niet?) van eerste scheidsrechter Van Zanten bracht Eurosped bij 21-23 van de wijs. FAST zag de kans waar en trok met 25-23 de stand recht.

 

 

De vijfde set was een resumé van het boeiende gevecht in de Activiahal. FAST liep rap uit naar 6-3 maar was in een oogwenk op achterstand gezet (7-10). In een onnavolgbaar scoreverloop hield FAST het hoofd koel en kwam op matchpoint. Een alles typerend misverstand aan Vroomshoopse zijde wierp de thuisploeg de winst in de schoot (15-13).

 

 

De wisselvalligheid werd door trainer Ivo Martinovic toegeschreven aan het gebrek aan ervaring in zijn team:

 

 

We spelen zeker niet slecht maar we moeten leren de mindere momenten sneller te doorbreken. Ik ben tevreden over de inzet en veerkracht.

 

 

Drukke week

 

 

Na drie speelronden en twee 3-2 overwinningen is FAST zesde met vier punten. Het is te vroeg daar conclusies aan te verbinden. Na de wedstrijden van deze week wordt wellicht meer duidelijk. Donderdag reist FAST af naar de Domstad waar Eredivisiedebutant Booleans/VV Utrecht de tegenstander is. In sportcentrum Galgenwaard treft het twee oudgedienden. Middenaanvalster Lisa Kersten en libero Suzan Kos spelen tegenwoordig in Utrecht. Zij bezetten na drie wedstrijden de laatste plaats met nul punten. De wedstrijd begint om 19.15 uur.

 

 

Zondagmiddag speelt FAST in Gennep (Pica Mare) tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Bij de Overijsselse ploeg speelt de Gennepse Lara Hendricks die afgelopen seizoen met FAST mooie prestaties realiseerde. Het weerzien met Lara Hendricks start zondag om 15.30 uur.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Ottersum

De afgelopen dagen beleefde Ottersum een spectaculaire gebeurtenis met de tweede editie van het spetterende Flootersòm-evenement, dat bewoners van alle leeftijden samenbracht in een...

Carnaval

Op De Groes in Gennep vond gisteravond het grandioze slotfeest plaats van het jubileumjaar van 't Bombakkes. Het hoogtepunt van de avond was het...

Sport

In een zinderende korfbalwedstrijd lukte het de gedreven korfbalsters van VIOS/SPES uit Milsbeek en Ottersum net niet om de titel van Nederlands kampioen te...