Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: FAST verliest titanenstrijd

De naam van de competitie mag dan door de trainer verfoeid worden, de duels in de degradatiepoule worden door FAST op het scherpst van de snede uitgevochten. Bekijk de foto’s en de video van Peter Gommans op Gennep.News.

De naam van de competitie mag dan door de trainer verfoeid worden, de duels in de degradatiepoule worden door FAST op het scherpst van de snede uitgevochten. Het door Ivo Martinovic geleide combinatieteam van Flamingo’s en Somas Activia voelt er weinig voor te figureren in de voorjaarsreeks die geen degradant en kampioen kent.

 

 

Door: Jos Gröniger, foto’s en video: Peter Gommans

 

 

Toch weet FAST zich wekelijks te focussen. Ervaring opdoen en winnen kunnen hand in hand gaan, al was het Eurosped dat de strijd tussen twee kemphanen winnend afsloot. De setstanden in Pica Mare waren 28-26, 25-27, 23-25,25-15 en 7-15.

 

 

Foto’s: Peter Gommans – Meer info: https://gennep.news/sport/fast-verliest-titanenstrijd/

Geplaatst door Gennep News op Maandag 15 maart 2021

 

 

Dat de ontmoeting tussen de nummers twee en een van de degradatiepoule een titanenstrijd zou worden, diende zich vooraf aan. Beide teams waren voortdurend gebrand op de winst. Dat FAST en Eurosped elkaar weinig ontlopen werd zondagmiddag duidelijk.

 

 

De wedstrijd die begon met drie servicefouten in successie ging gelijk op tot aan de big points. Bij een 20-24 liet Eurosped een trits setpoints liggen, en knokte FAST bewonderenswaardig terug. Met 28-26 nam de thuisploeg de leiding.

 

 

De verbetenheid waarmee gevochten werd kwam in de tweede set tot uiting. Na een fraai gescoord punt lokte een Eurosped-speelster haar tegenstander uit de kast. Het onverkwikkelijke vervolg leidde tot het Vroomshoopse dreigement de hal te verlaten. De lankmoedige houding van het arbitrale trio Distel en Brugghe droeg daar zeker niet aan bij. Feit was wel dat FAST na de gedwongen break en afkoelingstijd een terugval kende en de setwinst aan de gasten liet.

 

 

Bravoure

 

 

Ook de derde set liet FAST weer met minimaal verschil (23-25) aan Eurosped. De vieze smaak van die tegenslag werd met bravoure weggepoetst. Met 25-15 werd een vijfde set afgedwongen. In die korte set werden vroege fouten FAST fataal. Na een 3-7 achterstand waren er tekenen van herstel maar verder dan 6-8 en 7-9 lieten de Tukkers de Limburgs-Brabantse ploeg niet komen. Met service druk trok Eurosped geflatteerd aan het langste eind.

 

 

Zaterdag wacht FAST een tegenstander die het in competitieverband nog niet trof dit seizoen. In Meijel bezoekt de ploeg van trainer Martinovic Peelpush, dat nog geen officiële wedstrijd speelde. In de onderlinge oefenwedstrijden wisten Peelpush en FAST onlangs allebei een keer te winnen. Om mee te blijven spelen om de toppositie in de degradatiepoule kan FAST zich geen nederlaag permitteren.

 

 

Peelpush – FAST begint zaterdagmiddag om 16.30 uur.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.