Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Vier judoka’s behalen 1ste dan

In Ede vonden zaterdag de dan-examens plaats, waar vijf judoka’s van Budoschool Gennep voor waren uitgenodigd. Goed voorbereid werden de Gennepse judoka’s ontvangen door de examenjury. Vier deelnemers mochten zichzelf uiteindelijk opstellen om hun 1ste dan te ontvangen.

 

 

Herkansing

 

 

Nick van Wezel liet in een lang examen zien waar hij de afgelopen tijd aan gewerkt had. De jury had feedbackpunten, wat in hield dat Nick zich maar voorbereiden voor zijn herkansing. De trainers en de judoka gaan hard werken om deze derde dan toe te voegen aan het Nick’s CV.

 

 

Voor Marco van Doorn en Sharon Heiligers begon de dag vroeg. Beide judoka’s, die het examen met elkaar uitvoerde, werden ondervraagd door de jury om verschillende technieken te demonstreren. Op elke vraag werd een antwoord gegeven, wat resulteerde een positief bericht voor beide judoka’s.

 

 

Marco van Doorn is nu scheidsrechter

 

 

Senna Kosak en Rico Thijssen, beiden een herkansing, lieten zien dat zij zich goed voorbereidt hadden. De feedbackpunten van hun eerste examen werden om gezet in een flitsend examen. De jury was overtuigd bracht kort na examen het bevrijdende nieuws.

 

 

Dan

 

 

Het dan-systeem (Japans: 段, dan) is een manier om niveaus aan te geven binnen Japanse sporten en kunsten. In de westerse wereld is de graad vooral bekend uit Japanse vechtsporten (budo). Het systeem werd overgenomen door Jigoro Kano, de oprichter van judo, en later door andere vechtsporten. In het judo is de oprichter Jigoro Kano de enige die de elfde en twaalfde dan behaalde.

 

 

Reacties