Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS en SPES zetten stap in samenwerking

Milsbeek

VIOS en SPES zetten stap in samenwerking

Op zaterdag 11 september speelden drie jeugdteams van VIOS en SPES hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Niet tegen elkaar, maar mét elkaar in hetzelfde team. De A1, A2 en B1 zijn combinatieteams met speelsters van SPES en VIOS. Dit is een eerste stap in de nieuwe samenwerking tussen de korfbalverenigingen uit Ottersum en Milsbeek. Meer informatie op Gennep.News/sport.

Op zaterdag 11 september speelden drie jeugdteams van VIOS en SPES hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Niet tegen elkaar, maar mét elkaar in hetzelfde team. De A1, A2 en B1 zijn combinatieteams met speelsters van SPES en VIOS. Dit is een eerste stap in de nieuwe samenwerking tussen de korfbalverenigingen uit Ottersum en Milsbeek.

 

 

Foto: Guido Gregoir

 

 

Om de samenwerking duidelijk zichtbaar te maken, spelen deze combinatieteams niet in het rood of oranje, maar in nieuwe zwarte wedstrijdshirts. Marjo Vissers, voorzitter van SPES:

 

 

We hebben voor de shirts van deze drie teams sponsoren uit beide dorpen gevonden, bedrijven die al jaren supporter zijn van het jeugdkorfbal in Milsbeek en Ottersum.

 

 

De sponsoren zijn: TOPIC Magazine, Hopmans Haardhout, Aarnoutse Slagerij & Traiteur, Teunesen zand en grint en Sport 2000 van Neerven.

 

 

Niet alleen de clubs slaan dus de handen ineen, ook deze sponsoren laten zien dat ze positief zijn over de samenwerking en dit initiatief van harte ondersteunen.

 

 

Dit seizoen starten de clubs met drie gezamenlijke jeugdteams én een midweekteam. De teams trainen al sinds juni samen, afwisselend in Milsbeek en Ottersum. De gezamenlijke A1 en A2 spelen in de eerste klasse en breedtekorfbal. De B1 gaat op het hoogste niveau spelen in de hoofdklasse. Dit najaar spelen deze teams de thuiswedstrijden in Ottersum, na het zaalseizoen is Milsbeek de speellocatie. Anouk Schallenberg, bestuurslid VIOS aan:

 

 

We rekenen op veel supporters voor al onze teams, echter deze koplopers in de samenwerking verdienen wat extra aandacht, ook van het publiek. Kom deze teams dan ook zeker aanmoedigen vanuit beide dorpen.

 

 

Gezamenlijke ambitie

 

 

Anouk Schallenberg en Marjo Vissers vertellen waarom de clubs kiezen voor samenwerking: “In de gemeente Gennep hebben we twee korfbalverenigingen, die de ambitie delen om korfbal aan te bieden op hoog niveau voor wie dat wil en kan, en sport voor de gezelligheid voor die leden die juist dat zoeken in de sport. SPES en VIOS zijn beiden gezonde verenigingen, met enthousiaste leden, een technisch kader, supporters en sponsoren. Dit willen we ook zo houden in de toekomst. Echter wij zien dat de ledengroei stagneert, ook omdat er steeds minder kinderen zijn in onze dorpen. Dit betekent dat het ook steeds moeilijker is om twee of soms zelfs één team per leeftijdscategorie te vormen. Dit maakt ons als verenigingen apart kwetsbaar, maar als we samenwerken en onze krachten bundelen liggen er veel kansen.”

 

 

Kleine stappen

 

 

SPES en VIOS startten dit voorjaar met de eerste gesprekking over samenwerking. Eerst lag de focus op elkaar leren kennen, daarna werden verschillende thema’s voor samenwerking besproken. “We realiseren ons dat VIOS en SPES twee verschillende verenigingen zijn, uit verschillende dorpen en met verschillende culturen. We kenden elkaar vooral als tegenstanders in het veld en langs de lijn. Maar we merken in onze gesprekken dat er veel is dat ons bindt,” zo leggen de bestuurders uit.

 

 

Onze gezamenlijke ambitie is dat we voor onze leden het best mogelijke korfbalaanbod willen realiseren.

 

 

Meer korfbal

 

 

Naast het combineren van teams zien de clubs meer goede redenen voor samenwerking. Zo trekken ze al samen op in gesprekken met de gemeente Gennep, onder andere over de nieuwe sporthal. Al jarenlang wijken SPES en VIOS noodgedwongen uit naar Groesbeek en Oeffelt voor de zaalcompetitie. Met de komst van een tweede sporthal kunnen ook de korfbalclubs in Gennep terecht. “We willen graag allebei onze thuiswedstrijden in de Gennep spelen. En daar dus ook zoveel mogelijk trainen. We zijn in overleg met Pica Mare en de volleybal en basketbal, om de thuiswedstrijden van SPES en VIOS zoveel mogelijk samen te plannen. Zo is er dan om het weekend een volledig korfbalprogramma in Pica Mare. Goed om in de gemeente te laten zien hoe mooi en spannend korfbal is. Ook voor ledenwerving in de gemeente biedt samen korfballen in Gennep veel kansen.”

 

 

In de komende periode gaan de verenigingen volgende stappen voorbereiden. Ze gaan samenwerken bij het opleiden van scheidsrechters en trainers en gezamenlijke activiteiten organiseren voor de leden.

 

 

Zo leren we elkaar steeds beter kennen. Voor nu zijn we meer dan tevreden met deze eerste stap en gaan we vol enthousiasme verder met nieuwe initiatieven.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES B1 verovert de Nederlandse titel na een spannende finale tegen De Korfrakkers B1. Het team uit Milsbeek en Ottersum pakte een vroege voorsprong...

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Ooievaars

Twee ooievaarskuikens in Ottersum zijn geringd en geadopteerd door dorpsgenoten. De ringen, betaald door Nèvan Schoofs en Marja en Jan Peters - Nas, dragen...