Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

VIOS na ‘supersunday’ klaar voor de zaal

Voor de korfbalsters van VIOS, was vandaag de laatste veldwedstrijd. Waar het in de eredivisie supersunday was met Ajax – Feyenoord en PSV – AZ, speelde VIOS haar eigen supersunday tegen Noviomagum.

 

 

VIOS bivakeert op de vierde plaats en stond bij aanvang 3 punten voor op de rode lantaarn, Noviomagum. Voor beide teams was vandaag winst noodzakelijk en was het zaak voor de Ottersumse formatie om scherp te starten.

 

 

Verrassingsontbijt

 

 

De zondag begon met een, door de VIOS dames geregeld, verrassingsontbijt, vanwege de 50e verjaardag van coach Harald van Dongen.

 

 

 

 

Teunesen Zand en Grint B.V.

 

 

Ook was sponsor Teunesen Zand en Grint B.V. aanwezig. Dit vanwege het beschikbaar stellen van trainingspakken, shirts en tassen.

 

 

 

 

Nadat de laatste formaliteiten afgehandeld waren was de focus volledig op de wedstrijd.

 

 

 

 

VIOS begon scherp en kon met goede aanvallen de druk vol op de Nijmeegse korf zetten. Het duurde dan ook niet lang eer de toeschouwers voor het eerst konden juichen. VIOS was in het eerste kwartier de bovenliggende partij en wist snel een 5-2 voorsprong te nemen. Met nog 10 minuten tot de rust sloeg de wedstrijd ineens om. VIOS ging slordiger spelen en was de bal te snel kwijt. Noviomagum kon hiervan profiteren en sloop dichterbij. Dit zorgde voor meer en meer onrust bij VIOS. Noviomagum speelde zich weer helemaal in de wedstrijd door in de laatste minuut van de eerste helft zelfs op 5-5 te komen.

 

 

Met het laatste schot voor rust was het dan toch nog VIOS wat scoorde en hierdoor met een kleine voorsprong richting de thee kon gaan, 6-5.

 

 

VIOS moest de draad weer oppakken om zodoende een moeilijke middag te voorkomen. Geconcentreerd kwamen de dames de kleedkamer uit, maar moesten lijdzaam toezien hoe Noviomagum langszij kwam. Bij VIOS kwamen twee verse krachten het veld in, om de wedstrijd te doen kantelen. VIOS begon weer beter te spelen. Verdedigend stonden de dames weer sterk en aanvallend werden weer mooie acties tentoongesteld. Vooralsnog resulteerde dit niet in de gewenste doelpunten, maar dat kon niet lang op zich laten wachten. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd de kant van VIOS op te vallen.

 

 

Drie goals in even veel minuten brachten de dames op een mooie 9-6 voorsprong.

 

 

Maar ook nu toonde de dames van Noviomagum veerkracht. VIOS was op de hoogte van de vechtkracht van de Nijmeegse formatie, maar kon niet voorkomen dat de tegenstander opnieuw dichterbij sloop. Met nog 5 minuten op de klok was de voorsprong terug gebracht tot 9-8 en was het nog verre van zeker wie met de winst aan de haal ging. Desondanks groeide het vertrouwen in een goede afloop bij VIOS. Geconcentreerd gingen de dames de laatste minuten in en wisten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een mooie 11-8 overwinning neemt VIOS een mooie voorsprong op de onderste plaatsen en gaan zij als nummer 4 de zaal in.

 

 

Na de zaal wordt deze competitie afgemaakt en kan VIOS omhoog kijken, met als inzet het gat met nummer 3 teniet te doen. De dames van VIOS kunnen terugkijken op een prima eerste helft veld. Waarin af en toe te makkelijk goals werden weggegeven en soms een onnodige nederlaag werd geïncasseerd.

 

 

Maar aan de andere kant werden belangrijke wedstrijden keurig gewonnen en zijn we als team dichter bij elkaar gekomen en samen een heel stuk sterker geworden.

 

 

 

 

Scores:
Tessa 5
Jetske 4
Silke 1
Daantje 1

 

 

Reacties