Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

VIOS op weg naar de topklasse

Na het afgebroken seizoen vorig jaar in de hoofdklasse is debutant VIOS het veldseizoen opnieuw sterk begonnen. De jonge ploeg staat na 8 wedstrijden bovenaan in de hoofdklasse. Een plek die recht geeft op promotie naar de Topklasse.

 

 

Foto: Peter Gommans

 

 

Het jonge team komt grotendeels over uit de succesvolle A1-selectie die het laatste zaalseizoen afsloot als Nederlands kampioen dameskorfbal bij de A-jeugd. Moon en Daantje Arts, Nena en Indy Oldenhof, Lara van Haaren, Elle Bindels en Wies Wijers maakten de overstap naar de senioren, waar ze samen met de talentvolle Tessa Brouwers, Jetske van Bergen en Desiree Bergmans-Nagels de selectie vormen.

 

 

Het veldseizoen begon met een nipte nederlaag, maar na die eerste horde begon het team te draaien en lukte het om het dynamische korfbal te spelen dat coach Niels Schallenberg voor ogen heeft.

 

 

Deze ploeg is superfit en in staat om met snel spel de tegenstander helemaal zoek te spelen. Je ziet dat terug in het aantal doelpunten dat we per wedstrijd scoren, gemiddeld 15.

 

 

Toch moest VIOS wel hard werken voor de punten, met name tegen de fysiek sterkere tegenstanders. “Onze ploeg is nog jong en dan is het zwaar om tegen ervaren, sterke tegenstanders te spelen die letterlijk en figuurlijk alles in de strijd gooien. Het aantal doelpunten tegen is dan ook nog te hoog, maar daar kunnen we aan werken.” Coach Schallenberg is tevreden:

 

 

Aan het einde van het veldseizoen promoveren de nummers 1 en 2 naar de Topklasse. We gaan nu aan de leiding in de hoofdklasse en staan drie punten los van de nummer 3 met een beter onderling resultaat. Een prima uitgangspositie voor het vervolg van de veldcompetitie in april, om dan de stap te maken naar de topklasse.

 

 

Zaalseizoen

 

 

Waar VIOS op het veld koploper in de hoofdklasse is, moet het team in de zaal beginnen op een veel lager niveau: de eerste klasse. “Helaas is er geen mogelijkheid om via een wildcard hoger te spelen en moeten we de komende jaren via promoties naar diezelfde topklasse proberen te komen,” legt Niels uit. Het verschil met het veld zal enorm zijn, niet leuk voor VIOS, maar ook niet voor de tegenstanders.

 

 

We gaan iedere week aan ons publieke het beste korfbal laten zien, zodat zij kunnen genieten en wij duidelijk maken waar onze ambitie ligt.

 

 

De oefenwedstrijden tegen de hoofdklasseteams van De Peelkorf en Ona/Astrantia werden met ruime cijfers gewonnen, dus het team is klaar voor de zaal. Op 28 november speelt VIOS 1 uit tegen Noviomagum 1, op zondag 12 december is in Oeffelt Corridor 1 de tegenstander. Wedstrijden zonder publiek zijn via livestream te zien via de Facebookpagina van VIOS Ottersum.

 

 

Reacties

Deel Bericht