Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

VIOS pakt noodzakelijke winst

Op het natte, drassige gras van Tovido, speelden de oranje-zwarte dames van VIOS een belangrijke wedstrijd. Winst was vandaag noodzakelijk om een klein gaatje met de onderste plaatsen te kunnen slaan. VIOS had afgelopen week goed de vorige wedstrijden van Tovido geanalyseerd en wist waar vandaag de focus moest komen te liggen.

 

 

Door: Harald van Dongen

 

 

De laatste weken begon VIOS te slap en afwachtend aan de wedstrijd, dat moest vandaag echt anders. De gezichten stonden op scherp toen het eerste fluitsignaal viel en VIOS kwam sterk uit de startblokken. De eerste aanval van Tovido werd makkelijk onschadelijk gemaakt en direct was duidelijk dat VIOS vandaag erg gebrand was op een goed resultaat.

 

 

De eerste aanval wist elkaar goed te vinden en zorgde voor veel gevaar. Het kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel dat de eerste goal voor de blauwhemden viel. VIOS liet zich niet verontrusten en bleef de focus houden op goede aanvallen. Er volgde mooie combinaties en lange aanvallen waarbij meerdere goede kansen werden gecreëerd. Dit resulteerde in een ruime 1-4 voorsprong halverwege de eerste helft.

 

 

VIOS moest nu doordrukken en Tovido laten merken dat er voor hun niets te halen was vandaag. Toch kon de thuisploeg dichterbij sluipen. Onachtzaamheid in de verdediging brachten de spanning weer terug, 3-4. Op het juiste moment herpakten de dames zich en konden met een terechte 4-7 voorsprong richting de ranja.

 

 

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden, hoefde in de tweede helft geen achterstand ingehaald te worden. VIOS kon nu proberen de voorsprong uit te breiden om zo een mooie overwining mee naar huis te nemen. Belangrijk was de scherpte te houden. Rond de paalzone allert blijven en aanvallend verrassend te blijven.

 

 

Met mooie scherpe aanvallen kwam VIOS de kleedkamers uit. Enkele geweldige combinaties werden tentoongesteld en dan is het voor een coach genieten als er vanuit die combinaties ook nog wordt gescoord. Binnen 10 minuten leek VIOS de wedstrijd te beslissen door een 4-10 voorsprong te pakken. Tovido gaf zich nog niet zomaar gewonnen en met de laatste krachten konden zij het verschil weer verkleinen tot 7-10. Met nog 10 minuten op de klok leek VIOS te verstijven. Er werd rommeliger gespeeld. De mooie kansen vielen nu net even niet goed. Met een time out werd de rust genomen welke VIOS nodig had.

 

 

Een spannende fase brak aan. Kon Tovido aanhaken, of nam VIOS definitief afstand en gooide ze daarmee de wedstrijd op slot. De eerstvolgende goal was belangrijk. Lang hoefde het publiek niet te wachten op de goal, welke gezien kan worden als het moment van de wedstrijd. Tessa was haar dame andermaal te snel af, maar vanwege haar snelheid, kwam ze erg dicht bij te korf. Toch wist ze de bal nog omhoog te brengen. De bal schaafde langs de zijkant van de korf omhoog en rolde op de rand, waarbij de bal zelfs even een seconde leek stil te liggen. Of het nu kwam door een gunstige regendruppel, of dat Tessa haar bal nablies doet er niet toe. Tergend langszaam ging hij door de korf en had VIOS de gezochte voorsprong van 4 punten te pakken.

 

 

Vakkundig werd de wedstrijd in het slot gegooid. Verdedigend werd er weinig meer weggegeven, waardoor de tegenstander alleen nog van grote afstand kon schieten. Bij balbezit rustig opbouwen en duidelijk de aanval neerzetten. Tovido was verslagen en moest in VIOS haar meerdere herkennen. In de laatste minuut wist VIOS nog 2 maal te scoren, waardoor de dames een mooie 7-13 overwinning meenamen naar Ottersum.

 

 

Een hele mooie en belangrijke teamprestatie. De dames hebben er deze week met zijn allen keihard voor gewerkt en zien dat vandaag beloond worden. Top meiden!!!

 

 

Volgende week wederom een belangrijke wedstrijd, tegen Noviomagum. Bij winst in die wedstrijd zal VIOS ruim afstand nemen van de onderste plekken.

 

 

 

 

Scores:
Jetske 3
Linda 3
Tessa 2
Nine 2
Daantje 1
Silke 1
Nena 1

 

 

Reacties