Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS-SPES eindigt seizoen met zilver
VIOS-SPES eindigt seizoen met zilver

Sport

VIOS/SPES eindigt met zilver

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het korfbal in Noord-Limburg ziet er veelbelovend uit.

Afgelopen zondag beleefden we een korfbalspektakel. VIOS/SPES uit Milsbeek en Ottersum nam het in de NK finale op tegen Rosolo uit Reusel.

 

Vorig jaar was de finaleplek een verrassing, dit jaar gingen ze als ongeslagen koploper naar de eindstrijd. Ook Rosolo was de beste in hun poule, wat zorgde voor een spannende ontmoeting.

 

Rosolo begon sterk en opende de score. VIOS/SPES maakte nog gelijk, maar Rosolo nam snel het initiatief. Met mooie aanvallen stonden ze bij rust met 2-9 voor. VIOS/SPES kon nauwelijks kansen creëren onder de druk van Rosolo.

 

Tweede helft

 

Na rust liep Rosolo uit naar 2-11. VIOS/SPES begon toen aan een comeback. Ze scoorden drie keer op rij, terwijl Rosolo de korf niet meer kon vinden. De supporters gingen uit hun dak en geloofden weer in hun team. Maar de score stokte bij beide teams. In de laatste minuut scoorde VIOS/SPES nog de 6-11. Het goud ging verdiend naar Rosolo, het zilver was voor VIOS/SPES.

 

Afscheid

 

Desiree Bergmans-Nagels speelde haar laatste wedstrijd en kreeg een welverdiende zilveren medaille. De teleurstelling was groot bij het team en coach Niels Schallenberg. “Ik dacht dat we Rosolo konden verslaan, net als in de zaal,” zei hij.

 

“Maar Rosolo was duidelijk beter vandaag.”

 

Jeugd

 

Ook de jeugd van VIOS/SPES deed het goed op het NK in Schaijk. B1 pakte de titel bij de B-jeugd (onder 15) en A1 (onder 19) kreeg zilver. Het seizoen eindigt met het beste resultaat ooit: 2 zaalfinales, 3 veldfinales en de bekerfinale. De jeugdresultaten beloven veel goeds voor de toekomst van korfbal in Noord-Limburg.

 

B1 pakte de titel bij de B-jeugd (onder 15)

B1 pakte de titel bij de B-jeugd (onder 15)

 

VIOS/Spes B1 speelde de finale tegen De Korfrakkers B1 uit Erp. De ploeg van Harald van Dongen begon sterk en stond met 4-0 voor. De Korfrakkers kwamen terug tot 6-5, maar VIOS/Spes liep weer uit naar 8-5. In een spannende slotfase kwam De Korfrakkers nog dichtbij, maar VIOS/Spes pakte de titel met 8-7.

 

Het succes van de jeugdteams laat zien dat de toekomst van VIOS/Spes rooskleurig is. Met de resultaten van dit seizoen laten ze zien dat ze een blijvende kracht zijn in het Nederlandse korfbal.

 

VIOS/SPES schittert

 

Verwant

Gemeente Gennep

Het onderzoek van Lexnova en MKB-Nederland toont aan dat Gennep voldoende scoort op MKB-vriendelijkheid, maar er is ruimte voor verbetering. De gemeente heeft een...

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...

Nijmeegse Vierdaagse

In de aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse in Gennep zijn de voorbereidingen in volle gang. Op 18 juli trekken wandelaars door Milsbeek, Gennep en...

Regio

Milieu-inspecties in Limburg-Noord lopen achter door een tekort aan deskundig personeel bij de omgevingsdiensten. Dit heeft grote gevolgen voor de volksgezondheid, aangezien de controle...