Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES

Sport

VIOS/SPES klaar voor play-offs NK

Op een zonnig sportpark in Milsbeek vond een spannende ontmoeting plaats tussen de nummers 1 en 2 van de competitie, Rosolo en VIOS/SPES. VIOS/SPES betrad het veld met een flink gewijzigde opstelling, waarbij Paulien Holthuysen en Indy Oldenhof rust kregen om te herstellen van kleine blessures.

 

VIOS/SPES was zich bewust van de noodzaak om beter te verdedigen na de recente verloren bekerwedstrijd tegen Rosolo. De ploeg begon dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een vroege voorsprong van 2-1 vocht Rosolo zich terug, waardoor de ruststand op 4-4 kwam te staan. Een ongewoon lage score voor de normaal gesproken doelpuntrijke ploeg van coach Niels Schallenberg, maar de verdediging stond solide.

 

Na de rust bleef het ruim een kwartier lang 4-4, totdat de thuisploeg op een voorsprong van 5-4 kwam. Ondertussen werden er flink wat wissels toegepast bij VIOS/SPES. Twee minuten voor het einde stond VIOS/SPES nog met 6-5 voor, maar uiteindelijk eindigde het aantrekkelijke duel in een gelijkspel van 6-6.

 

Coach Niels Schallenberg reageerde na afloop tevreden: “Dit gelijkspel is een mooie opsteker richting de play-offs. De verdedigende opdracht is goed uitgevoerd. Natuurlijk missen we onze topscorers door blessures en hebben we tijdens de wedstrijd ook wat aanvallende wissels moeten doorvoeren, wat je zeker merkt in ons aanvalsspel.”

 

“Als we met dezelfde mentaliteit en concentratie naar de wedstrijd tegen Be Quick gaan volgende week, belooft het een erg mooie wedstrijd te worden.”

 

Met dit gelijkspel heeft VIOS/SPES laten zien dat ze klaar zijn voor de play-offs van het Nederlands kampioenschap. Ondanks de afwezigheid van enkele belangrijke speelsters hebben ze een sterke verdediging neergezet en een punt gepakt tegen de directe concurrent. De coach en het team zijn optimistisch gestemd en kijken uit naar de komende wedstrijden, waarbij ze met dezelfde mentaliteit hopen te presteren en verder te bouwen aan hun succes in het NK.

 

Verwant

Gemeente Gennep

Blauwtong is teruggekeerd in de gemeente Gennep, met drie meldingen van besmettingen in Milsbeek, Ottersum en Heijen. Schapenboeren en dierenartsen maken zich grote zorgen...

Nijmeegse Vierdaagse

In de aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse in Gennep zijn de voorbereidingen in volle gang. Op 18 juli trekken wandelaars door Milsbeek, Gennep en...

Gemeente Gennep

Op woensdagavond 3 juli onthulden wethouder Janine van Hulsteijn en ontwerpster Jessy Jansen het Gennepse Vierdaagse T-shirt van 2024. Het winnende ontwerp toont de...

Gennep

De Kaderrichtlijn Water Maas biedt burgers de kans om mee te praten over ecologische waterkwaliteitsprojecten. Tot 30 juli 2024 kun je reageren op de...