Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES

Sport

VIOS/SPES klaar voor play-offs NK

Op een zonnig sportpark in Milsbeek vond een spannende ontmoeting plaats tussen de nummers 1 en 2 van de competitie, Rosolo en VIOS/SPES. VIOS/SPES betrad het veld met een flink gewijzigde opstelling, waarbij Paulien Holthuysen en Indy Oldenhof rust kregen om te herstellen van kleine blessures.

 

VIOS/SPES was zich bewust van de noodzaak om beter te verdedigen na de recente verloren bekerwedstrijd tegen Rosolo. De ploeg begon dan ook geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een vroege voorsprong van 2-1 vocht Rosolo zich terug, waardoor de ruststand op 4-4 kwam te staan. Een ongewoon lage score voor de normaal gesproken doelpuntrijke ploeg van coach Niels Schallenberg, maar de verdediging stond solide.

 

Na de rust bleef het ruim een kwartier lang 4-4, totdat de thuisploeg op een voorsprong van 5-4 kwam. Ondertussen werden er flink wat wissels toegepast bij VIOS/SPES. Twee minuten voor het einde stond VIOS/SPES nog met 6-5 voor, maar uiteindelijk eindigde het aantrekkelijke duel in een gelijkspel van 6-6.

 

Coach Niels Schallenberg reageerde na afloop tevreden: “Dit gelijkspel is een mooie opsteker richting de play-offs. De verdedigende opdracht is goed uitgevoerd. Natuurlijk missen we onze topscorers door blessures en hebben we tijdens de wedstrijd ook wat aanvallende wissels moeten doorvoeren, wat je zeker merkt in ons aanvalsspel.”

 

“Als we met dezelfde mentaliteit en concentratie naar de wedstrijd tegen Be Quick gaan volgende week, belooft het een erg mooie wedstrijd te worden.”

 

Met dit gelijkspel heeft VIOS/SPES laten zien dat ze klaar zijn voor de play-offs van het Nederlands kampioenschap. Ondanks de afwezigheid van enkele belangrijke speelsters hebben ze een sterke verdediging neergezet en een punt gepakt tegen de directe concurrent. De coach en het team zijn optimistisch gestemd en kijken uit naar de komende wedstrijden, waarbij ze met dezelfde mentaliteit hopen te presteren en verder te bouwen aan hun succes in het NK.

 

Verwant

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Sport

VIOS/SPES behaalde een 14-11 overwinning op Oranje Wit na een vlotte start met een 4-0 voorsprong, gevolgd door een periode van gelijkspel. Coach Niels...

Sport

Korfbalverenigingen VIOS/SPES hebben na een jaar van succesvolle samenwerking besloten dat al hun teams voortaan in zwarte tenues spelen, dankzij de steun van sponsoren...

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...