Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

VIOS/SPES met maximale score de zaal in

VIOS/SPES wint na een spannende comeback van Prinses Irene met 14-10 en gaat met een comfortabele voorsprong van 6 punten de zaalcompetitie in. VIOS/SPES 2 behaalt eveneens succes als “herfstkampioen” na een overwinning van 9-7 tegen KVC 2.

Het was een spannende wedstrijddag voor de fans van VIOS/SPES, toen de thuisploeg het opnam tegen Prinses Irene, de nummer laatst in de competitie. Voor rust leek de wedstrijd gelijk op te gaan, maar VIOS/SPES speelde in een laag tempo, wat resulteerde in een laag scoreverloop. De ruststand was een bescheiden 5-5.

 

Echter, na de rustperiode had VIOS/SPES moeite om tot scoren te komen. Prinses Irene daarentegen vond regelmatig de korf en bouwde gestaag een voorsprong op, die uitliep naar 6-10. Met nog 12 minuten op de klok, was het duidelijk dat er iets moest gebeuren om de wedstrijd te kantelen.

 

Na een aantal strategische vakwissels en de inzet van debutant Sophie Janssen begon het tij eindelijk te keren voor de thuisploeg. In de laatste 12 minuten van de wedstrijd wist VIOS/SPES maar liefst 8 doelpunten te scoren, wat resulteerde in een indrukwekkende comeback en een uiteindelijke overwinning van 14-10.

 

Dankzij gunstige uitslagen in de poule, gaat VIOS/SPES de zaalcompetitie in met een comfortabele voorsprong van 6 punten op de nummer drie. Deelname aan de play-offs in juni lijkt daarmee vrijwel gegarandeerd. Het team heeft hard gewerkt om deze positie te bereiken en hun inzet heeft zich duidelijk uitbetaald.

 

Coach Isa Arts was vol lof over haar team en verklaarde: “Het tweede heeft vandaag laten zien dat zij terecht koploper zijn in de reserve hoofdklasse. Met een ruststand van 5-2 voor, kwam KVC terug tot 6-6. De meiden hielden echter hun hoofd koel en trokken de wedstrijd alsnog met 9-7 over de streep.”

 

“Met dank aan Fenna en Maaike van de A1 voor de goede invalbeurten. Deze eerste helft van de veldcompetitie hebben we onze doelstellingen behaald en daar mogen we trots op zijn. Op naar de zaal!”

 

Maar de successen beperkten zich niet tot het eerste team. VIOS/SPES 2, het combinatieteam uit Milsbeek en Ottersum, werd ook ‘herfstkampioen’. Ze stonden voor een zware test tegen KVC 2 en wisten deze met verve te doorstaan, met een verdiende overwinning van 9-7.

 

Het is duidelijk dat VIOS/SPES een veelbelovend seizoen tegemoet gaat, met zowel het eerste team als het tweede team in topvorm. De fans kunnen uitkijken naar nog meer opwindend korfbalspel in de komende zaalcompetitie.

 

 

Foto: Peter Gommans

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Milsbeek

De lancering van de verkoop van fase 2 van Vallei van Milsbèk markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Met...