Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOSSPES wint en nadert play-offs voor NK

Sport

VIOS/SPES nadert play-offs

Op een zonnig sportpark in Milsbeek heeft het korfbalteam VIOS/SPES een belangrijke overwinning behaald tegen Rooi 1 uit Sint Oedenrode. Met deze overwinning zet VIOS/SPES een belangrijke stap richting de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap. Lees het verslag op Gennep.News/sport.

Op een zonnig sportpark in Milsbeek heeft het korfbalteam VIOS/SPES een belangrijke overwinning behaald tegen Rooi 1 uit Sint Oedenrode. Met deze overwinning zet VIOS/SPES een belangrijke stap richting de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Ondanks enkele uitdagingen wist het team uiteindelijk met een score van 17-14 te zegevieren. In het begin van de wedstrijd wist VIOS/SPES direct een voorsprong te nemen van 2-0. Echter, Rooi wist zich terug te vechten en de stand gelijk te trekken naar 2-2.

 

Gedurende de eerste helft wist VIOS/SPES een voorsprong op te bouwen van 9-6. Ondanks deze voorsprong waren er grote verschillen tussen de aanvalsvakken, waarbij het ene vak een schotpercentage van 30% behaalde en het andere vak slechts 15%. Dit resulteerde in een lage score en gaf Rooi de kans om bij te blijven.

 

Halverwege de tweede helft wist Rooi zelfs een voorsprong te nemen van 12-13. Na een time-out en duidelijke instructies van coach Niels Schallenberg, slaagde VIOS/SPES erin om snel de controle terug te krijgen. Uiteindelijk wist het team verdiend te winnen met een eindscore van 17-14.

 

Uitblinker

 

Een opvallende speelster tijdens de wedstrijd was Nena Oldenhof, die met vijf doelpunten een belangrijk aandeel had in de overwinning van VIOS/SPES. Haar prestatie droeg bij aan het succes van het team.

 

Coach Niels Schallenberg was tevreden met de overwinning, maar erkende dat er ruimte was voor verbetering. Hij benadrukte dat het team nooit in paniek was geweest, maar dat het achterkomen in een wedstrijd waarin ze duidelijk de betere ploeg waren, niet had mogen gebeuren.

 

Schallenberg merkte op dat het schotpercentage van het team te laag was en dat er scherpte ontbrak. Desondanks was hij optimistisch:

 

“Als je ook mindere wedstrijden wint dan doe je mee om de titel!”

 

Met een belangrijke overwinning op Rooi 1 heeft VIOS/SPES een stap dichter bij de play-offs voor het Nederlands Kampioenschap korfbal gezet. Met deze overwinning toont VIOS/SPES hun vastberadenheid om mee te doen voor de titel.

 

Verwant

Sport

Op weg naar de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal heeft VIOS/SPES zich vandaag weten te plaatsen voor de play-offs na een spannende...

Lob van Gennep

De verplaatsing van de voetbalvelden van Achates komt steeds dichterbij. Lob van Gennep heeft samen met de gemeente Gennep, voetbalvereniging Achates en betrokken grondeigenaren...

Sport

VIOS/SPES speelde in Milsbeek tegen concurrent Melderslo 1, waarmee ze onlangs nog in de zaal streden. De wedstrijd begon met een publiekswissel voor Jetske...

Sport

Het combinatieteam VIOS/SPES uit Ottersum en Milsbeek heeft afgelopen weekend een prachtige overwinning behaald in het korfbal. In de wedstrijd tegen Odio in Pica...