Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES op nummer 2 bij de Kerstbel
VIOS-SPES op nummer 2 bij de Kerstbel

Sport

VIOS/SPES op nummer 2 bij de Kerstbel

VIOS/SPES sluit het jaar af op de tweede plaats na een verdiende 11-14 overwinning op Rooi. Coach Niels Schallenberg prijst de cruciale bijdragen van Wies Weijers en Elle Bindels, waarmee het team met vertrouwen de kerstvakantie ingaat.

In een spannende uitwedstrijd in Sint-Oedenrode heeft VIOS/SPES zichzelf een prachtig kerstcadeau bezorgd door met 11-14 te triomferen over Rooi. De eerste helft van de wedstrijd was een gelijkopgaand schouwspel, waarbij VIOS/SPES weliswaar nooit op achterstand kwam, maar niet scherp genoeg was in de afronding om een beslissende voorsprong te nemen.

 

Bij rust stond het 7-7. Na de onderbreking slaagde VIOS/SPES erin om de voorsprong uit te bouwen naar 8-11 en later naar 10-13, maar het lukte de ploeg niet om het verschil van vier punten te overbruggen. Uiteindelijk werd met een zakelijke, maar verdiende 11-14 overwinning de overwinning veiliggesteld.

 

Met deze prestatie verstevigt het team uit Noord-Limburg zijn positie op de tweede plaats in de topklasse. De eerste vier posities geven recht op deelname aan de play-offs aan het einde van het zaalseizoen. Coach Niels Schallenberg was na afloop tevreden met het resultaat:

 

“Na een paar uitdagende weken gaan we de kerstvakantie in met een prachtige tweede plek. De beslissende momenten werden vandaag gemaakt door Wies Weijers, die vijf keer het net vond, en Elle Bindels, die vier doelpunten toevoegde aan de score.”

 

Met deze overwinning en het stevige spel in de eerste seizoenshelft lijkt VIOS/SPES klaar te zijn voor een boeiende tweede helft van het zaalseizoen. De focus zal nu verschuiven naar de play-offs, terwijl de spelers en staf genieten van welverdiende rust tijdens de feestdagen. De kerstster schittert dit jaar niet alleen aan de hemel, maar ook op het scorebord voor VIOS/SPES.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...