Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sport

VIOS/SPES pakt de leiding

VIOS/SPES triomfeert in een belangrijke wedstrijd tegen Korfrakkers met 7-11 en neemt de leiding in het klassement met 4 punten voorsprong op de derde plaats, op weg naar de play-offs voor de veldtitel. Coach Niels Schallenberg prees het tactische spel en de bijdragen van Elle Bindels en Desiree Nagels.

In een zinderende topper speelde VIOS/SPES de uitwedstrijd tegen medekoploper Korfrakkers in Erp. De wedstrijd begon sterk voor VIOS/SPES, waarbinnen 12 minuten een indrukwekkende voorsprong van 1-5 werd gepakt.

 

Hoewel het aanvalsspel vervolgens vertraagde, wist VIOS/SPES met sterk verdedigen een 2-5 voorsprong vast te houden tot aan de rust.

 

Na de rust bleven beide teams om en om scoren, maar VIOS/SPES behield altijd een voorsprong van 2 of 3 doelpunten. Met eindstanden van 5-7 en 6-9 won VIOS/SPES uiteindelijk de topwedstrijd met 7-11.

 

Dankzij dit overwinning, gecombineerd met het verlies van mede-play-offkandidaat Be Quick, staat VIOS/SPES nu alleen aan kop met een voorsprong van 4 punten op de nummer 3 in de competitie. De bovenste 4 teams plaatsen zich voor de play-offs om de veldtitel.

 

Coach Niels Schallenberg was duidelijk opgetogen:

 

“Het grootste deel van de wedstrijd heeft de ploeg vandaag ons tactische plan uitstekend uitgevoerd. Elle Bindels en Desiree Nagels maakten het verschil. Met deze overwinning zetten we een grote stap richting de finales in mei. Nog één wedstrijd volgende week en dan kunnen we met vertrouwen de zaalcompetitie ingaan.”

 

VIOS/SPES staat nu stevig aan de leiding en is vastberaden om hun winnende vorm vast te houden terwijl ze hun ogen richten op een succesvol vervolg van het seizoen.

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Milsbeek

De lancering van de verkoop van fase 2 van Vallei van Milsbèk markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Met...