Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOSSPES plaatst zich voor play-offs NK

Sport

VIOS/SPES plaatst zich voor play-offs NK

Op weg naar de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal heeft VIOS/SPES zich vandaag weten te plaatsen voor de play-offs na een spannende wedstrijd tegen De Korfrakkers in Erp. Het was een cruciale wedstrijd voor De Korfrakkers, aangezien dit hun laatste kans was om nog een plek in de play-offs te bemachtigen.

Op weg naar de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal heeft VIOS/SPES zich vandaag weten te plaatsen voor de play-offs na een spannende wedstrijd tegen De Korfrakkers in Erp. Het was een cruciale wedstrijd voor De Korfrakkers, aangezien dit hun laatste kans was om nog een plek in de play-offs te bemachtigen.

 

Voor de combinatieploeg VIOS/SPES was een gelijkspel voldoende om zich definitief te kwalificeren. De wedstrijd begon met veel spanning en in de eerste 10 minuten wist De Korfrakkers een voorsprong van 3-0 te nemen.

 

VIOS/SPES had moeite om geconcentreerd te verdedigen en de juiste keuzes in de aanval te maken. Na het eerste doelpunt van VIOS/SPES (1-3) werd de wedstrijd echter een strijd. De combinatieploeg vocht zich terug tot 4-4 en beide teams wisten om-en-om te scoren.

 

Vlak voor rust wist De Korfrakkers nog te scoren, waardoor er met een kleine voorsprong van 7-6 werd gerust.

 

In de tweede helft begon VIOS/SPES scherper en beter te spelen. De aanval functioneerde goed en verdedigend werd er meer druk gezet op De Korfrakkers. VIOS/SPES nam een voorsprong van 8-9, die lange tijd op het scorebord bleef staan. Helaas moest Moon Arts geblesseerd het veld verlaten, maar haar zus Daantje verving haar uitstekend.

 

Ook Paulien Holthuysen moest geblesseerd het veld verlaten, maar haar vervanger Daniek Haase leverde een uitstekende prestatie.

 

De Korfrakkers benutten een strafworp en brachten de stand weer gelijk (9-9). In de aanval bleef VIOS/SPES zoeken naar de voorsprong, maar er werden veel kansen gemist. Vlak voor het einde kreeg Wies Weijers een vrije worp en zij benutte deze feilloos.

 

Met nog 1 minuut op de klok kreeg De Korfrakkers nog een kans op de gelijkmaker met een strafworp, maar deze werd gemist. De eindstand was 9-10, waarmee VIOS/SPES zich definitief heeft geplaatst voor de play-offs.

 

De volgende uitdaging voor VIOS/SPES is de play-offwedstrijd op 11 juni tegen Be Quick in Nuland.

 

“Als technische staf zijn we ongelooflijk trots op de meiden met het behalen van de play-offs. Het is belangrijk om te realiseren dat de meerderheid van hen pas dit jaar in de Topklasse speelt. Vandaag hebben we een wedstrijd gezien vol strijd, waarbij we veel leerpunten hebben kunnen noteren.”

 

Reageerde coach Niels Schallenberg enthousiast op de prestatie van zijn team.

 

“In de komende weken hebben we nog de halve finale voor de beker en een competitiewedstrijd, maar onze focus ligt nu volledig op de play-offs. Dit is echt fantastisch!”

 

VIOS/SPES heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de play-offs van het NK Dameskorfbal. Het team, bestaande uit spelers van VIOS uit Ottersum en Spes uit Milsbeek, heeft laten zien dat ze zich kunnen meten met de top van de competitie, ondanks dat dit voor velen hun eerste jaar in de Topklasse is.

 

 

Verwant

Sport

VIOS/SPES B1 verovert de Nederlandse titel na een spannende finale tegen De Korfrakkers B1. Het team uit Milsbeek en Ottersum pakte een vroege voorsprong...

Sport

VIOS/SPES heeft een indrukwekkend korfbalseizoen afgesloten met meerdere finaleplekken. Hoewel het eerste team zilver behaalde, zijn de jeugdteams kampioen geworden. De toekomst van het...

Sport

VIOS/SPES 1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de NK finale dameskorfbal. Ook de A1 en B1 teams strijden mee. De finale vindt plaats op...

Sport

VIOS/SPES verliest in de laatste seconden de bekerfinale tegen Be Quick. Na een sterke eerste helft gaven ze een voorsprong weg. Zondag spelen ze...