Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS/SPES blijft winnen: Maud van Bergen schittert tegen Oranje-Wit
VIOS/SPES blijft winnen: Maud van Bergen schittert tegen Oranje-Wit

Sport

VIOS/SPES treft Be Quick in play-offs

VIOS/SPES verslaat Melderslo (12-14) en neemt het op tegen Be Quick in de play-offs voor de NK-finale. Coach Niels Schallenberg benadrukt het belang van deze fase en roept fans op om het team te steunen. De eerste wedstrijd vindt plaats op 24 maart in Gennep, gevolgd door twee andere wedstrijden in Rosmalen en opnieuw in Gennep.

Na een spannende overwinning in de laatste competitiewedstrijd tegen Melderslo (12-14) is het nu officieel: Be Quick (Nuland) wordt de tegenstander in de play-offs. De wedstrijd tegen Melderslo had eigenlijk weinig impact voor beide teams.

 

VIOS/SPES begon sterk en nam al snel een voorsprong van 1-5, later uitbreidend naar 5-10. Net voor de rust wist Melderslo nog terug te komen tot 7-10.

 

Na de rust beleefden we echter een zenuwslopende periode van bijna 12 minuten waarin VIOS/SPES maar niet tot scoren leek te komen. Hierdoor wist Melderslo zelfs op voorsprong te komen met 11-10. Gelukkig wisten de dames zich op tijd te herpakken en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 12-14. Coach Niels Schallenberg was duidelijk na afloop:

 

“Het is geweldig om in ons eerste jaar in de Topklasse 24 punten te behalen en zo’n mooie 2e plek te veroveren, maar laten we eerlijk zijn, het betekent nog niets. Nu begint het echte werk. De komende weken gaan we vol gas geven om die felbegeerde plek in de NK-finale op 6 april in De Maaspoort te veroveren.”

 

Aanstaande zondag (24 maart) kunnen fans hun favoriete team komen aanmoedigen in de eerste wedstrijd van deze ‘best of three’ thuis in Pica Mare in Gennep. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

Hier het schema van de play-offs VIOS/SPES – Be Quick:

 

  • Zondag 24 maart om 14:30 uur in Gennep
  • Zondag 31 maart om 13:00 uur in Rosmalen
  • Dinsdag 2 april om 20:30 uur in Gennep

 

 

Verwant

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...