Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

VIOS-SPES verslaat ook DDW
VIOS-SPES verslaat ook DDW

Sport

VIOS/SPES verslaat ook DDW

VIOS/SPES behaalt een indrukwekkende 26-20 overwinning op DDW na een spannende wedstrijd, waarbij coach Niels Schallenberg optimistisch is over de naderende play-offs bij een mogelijke overwinning volgende week tegen Be Quick.

In een opwindende confrontatie op eigen terrein heeft VIOS/SPES opnieuw van zich laten spreken door het sterke DDW uit Hoge Mierde te verslaan. DDW, traditioneel een topteam, ondervindt dit seizoen de nodige uitdagingen.

 

Het begin van het duel was een waar schouwspel, waarbij beide teams gelijk op gingen tot een stand van 5-5. De scorebordoperators hadden hun handen vol, aangezien veel doelpunten werden gescoord uit strafworpen en vrije ballen. Vervolgens wist VIOS/SPES de leiding te nemen met scores van 7-5 en 9-7.

 

Echter, in de laatste tien minuten voor de rust leek de concentratie van de thuisploeg te verslappen, waardoor DDW snel uitliep naar een 11-14 voorsprong bij het rustsignaal.

 

Na de rust toonde VIOS/SPES veerkracht en vocht zich terug tot een stand van 13-14. Maar na twee snelle doelpunten van DDW keek de thuisploeg opnieuw tegen een achterstand aan van 13-16. Opvallend was de terugkeer van Jetske van Bergen in VIOS/SPES 1 na haar zwangerschap.

 

Na de achterstand van 13-16 verbeterde de verdediging en nam VIOS/SPES opnieuw de leiding met een score van 17-16. Het bleef een zenuwslopende wedstrijd, met gelijke standen van 17-17 en 19-19, voordat het team uit Ottersum en Milsbeek in een krachtige fase uitliep naar een indrukwekkende 26-20 overwinning.

 

Coach Niels Schallenberg was tevreden maar kritisch:

 

“Eigenlijk speelden we drie kwarten redelijk tot goed, maar in het kwartier voor rust maakten we het onszelf moeilijk door van 9-7 voor op een 11-14 achterstand te komen. Onze tweede helft, met een score van 15-6, was uitstekend. Na de Kerst hebben we nu drie belangrijke wedstrijden op rij gewonnen. Volgende week staat ons de vierde topwedstrijd op rij te wachten tegen Be Quick.”

 

Bij winst in de komende wedstrijd kan VIOS/SPES in hun debuutjaar de play-offs bijna niet meer mislopen, waardoor de spanning in de competitie alleen maar toeneemt.

 

Verwant

Gennep

Zondag verzamelde de gemeenschap van Gennep zich bij het Vrijheidsplein, gelegen aan de imposante Highlanderbrug, om een belangrijke mijlpaal te herdenken: de bevrijding van...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Sport

Niels Schallenberg en Man-Kit Chan vormen het nieuwe trainersduo bij VIOS/SPES, waar ze samen de eerste selectie zullen leiden. Isa Arts en Harald van...

Milsbeek

De lancering van de verkoop van fase 2 van Vallei van Milsbèk markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk. Met...